26. února 2012 • 20:10

Rosický dal po více než dvou letech gól, ale přijde o Irsko

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | FOTOGALERIE | Více než dva roky trvalo Tomáši Rosickému, než se v anglické Premier League dočkal dalšího gólu. Střeleckou smůlu protrhl v zápase proti Tottenhamu, ve kterém pomohl Arsenalu k fantastickému obratu z 0:2 na konečných 5:2. Při vydařeném vystoupení se ale Rosický zranil a bude české reprezentaci chybět ve středečním přátelském duelu proti Irsku.



20. ledna 2010. To je datum, kdy se Tomáš Rosický naposledy v Anglii radoval ze vstřelené branky. Teď si může oddechnout, strašidelný více než dva roky trvající půst konečně přerušil.

Proti Tottenhamu byl český reprezentant jedním z nejlepších hráčů Gunners, jenže s těmi to po brzkém gólu Sahy a penaltovém zvýšení Adebayora nevypadalo vůbec dobře.

Ještě do poločasu ale vyrovnali Sagna a van Persie a na začátku druhé půle přišla Rosického chvíle - narazil si právě se Sagnou, utekl obráncům Spurs a z malého vápna zavěsil. A byla to důležitá trefa!

Arsenal tenhle gól ještě více nakopl a za čtvrt hodiny už to bylo díky dvěma brankám Thea Walcotta 5:2. Tottenham se už na žádný odpor nevzmohl a Arsenal si tak i díky Rosickému připsal důležitou výhru.

Kanonýři se díky třem bodům posunuli na čtvrté místo tabulky před Chelsea, Tottenham zůstal třetí.

Tomáš Rosický slaví svůj gól do sítě Tottenhamu s Robinem van Persiem (vlevo)
Tomáš Rosický slaví svůj gól do sítě Tottenhamu s Robinem van Persiem (vlevo)

Rosický bude chybět reprezentaci

Rosický odehrál celý zápas, ale kvůli zranění zad vynechá středeční přípravný zápas české reprezentace proti Irsku. Místo něho byl povolán Jiří Štajner z Liberce.

Rosického absence může Bílka obzvlášť mrzet, protože jednatřicetiletý záložník se v posledních týdnech dostal do formy. Dnes se středopolař Arsenalu blýskl při výhře 5:2 v ligovém derby s Tottenhamem také vstřeleným gólem, na který v Premier League čekal více než dva roky.

"I podle slov trenéra Michala Bílka proti Tottenhamu sehrál výborný zápas, ale po jeho skončení musel na vyšetření se zraněním zad, které mu nedovolí nastoupit ve středu v Irsku," uvedl Kolář.

Kouč Arsenalu Arséne Wenger bezprostředně po utkání s Tottenhamem uvedl, že Rosického zdravotní stav není dobrý a vyloučena prý není delší pauza.

Giggs zachránil United výhru v nastavení

Ryan Giggs oslavil svůj 900. zápas za Manchester United vítězným gólem do sítě Norwiche. Druhý tým tabulky vedl už po hlavičce dalšího veterána Paula Scholese, který zaznamenal svou druhou ligovou brankou od návratu z fotbalového "důchodu" na začátku roku.

Šest minut před koncem zápas zdramatizoval vyrovnávacím gólem Grant Holt. Jenže osmatřicetiletý Giggs, který v klubu nedávno prodloužil smlouvu i na příští sezonu, využil v nastavení pas Ashleyho Younga a stanovil konečné skóre 2:1. V tabulce druzí United udrželi dvoubodovou ztrátu na vedoucí Manchester City.

Anglická fotbalová liga - 26. kolo:
Arsenal - Tottenham 5:2
Branky: 40. Sagna, 43. Van Persie, 51. Rosický, 65. a 68. Walcott - 4. Saha, 34. Adebayor z pen.

Norwich - Manchester United 1:2
Branky: 84. Holt - 7. Scholes, 90.+2 Giggs

Stoke - Swansea 2:0
Branky: 24. Upson, 39. Crouch

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud