29. července 2014 • 15:20

MS bezdomovců, 74 minut v United a Benfica. Příběh Bebého se uzavřel

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V roce 2010 přišel do Manchesteru United jako obrovské zjevení. Po několika letech opouští Anglii bez povšimnutí. Útočník Bebé, kterého si přivedl jindy neomylný Sir Alex Ferguson, se za několik let v anglickém velkoklubu vůbec neprosadil. Po řadě hostování odchází zpět do rodného Portugalska.



Když ho před lety tehdejší trenér United Alex Ferguson přivedl, vzbudil tím obrovský poprask. Bebé totiž skauty Manchesteru zaujal na mistrovství světa bezdomovců. Anglický tým za něj neváhal vysázet 7,5 milionů liber (260 milionů korun).

Portugalec přitom hrál ve své rodné zemi až třetí ligu. Málokdo ho znal. Vtipálci se smáli, že neměl ani profil na internetové encyklopedii Wikipedii. Jeho roční plat? 416 tisíc korun ročně. A najednou přestup do jednoho z nejbohatších klubů planety!

Jenže Bebé velký tlak nezvládl. Jeho výkony zůstaly za očekáváním. V Premier League odehrál jen 74 minut, dalších 28 přidal v Lize mistrů. Nepřesvědčil ani ve třech zápasech ligového poháru. A tak odešel na hostování do Besiktase.

Ani v Turecku se ale útočník neprosadil. Po sezoně tak následovalo hostování další, tentokrát do portugalského Rio Ave, ovšem se stejným výsledkem. Až v poslední sezoně se v jiném klubu z Portugalska trochu našel. Ve 34 zápasech za Pacos Ferreira dal 12 gólů.

Právě poslední hostování mu vyneslo angažmá v Benfice, která ho z United vykoupila za 2,3 milionů liber (80 milionů korun). Nový trenér Manchesteru Louis van Gaal o něj neměl zájem.

United tak jen na jeho přestupu prodělali 180 milionů korun. Každá Bebého minuta v Premier League je vyšla skoro 2,5 milionů korun. Tohle se Siru Alexi Fergusonovi nepovedlo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud