17. dubna 2015 • 18:10

Pomohl M´Boro k výhře a končí. Kalas se vrací do Chelsea

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tříměsíční hostování Tomáše Kalase v Middlesbrough je u konce. Český obránce za sebou nechal v klubu velmi silnou stopu a trenér Aitor Karanka si pochvaluje, jak kvalitního hráče měl ve svém týmu. „Jsem s Tomášem velmi spokojený. Všechny tři strany (Middlesbrough, Tomáš a Chelsea) mohou být spokojeny,“ řekl pro klubový web španělský trenér. Páteční duel proti Norwichi (1:0) byl pro Kalase posledním zápasem v dresu M´Boro. Český obránce ho odehrál celé a pomohl k důležité výhře ve hře o postup do Premier League.



Uteklo to jako voda. Sotva se český obránce zabydlel v obraně Middlesbrough, už před ním stojí poslední utkání v červeném dresu. Následovat bude loučení s Championship. Český obránce se vrátí zpátky do Premier League.

Hostování z Chelsea bylo totiž pouze do 19. dubna. Kalas tak přijde o dvě zbylá ligová utkání (Fulham, Brighton) a následně možnost hrát play off o postup do Premier League, o které Middlesbrough stále bojuje.

ONLINE přenos Norwich - Middlesbrough ZDE

MATCH OVERVIEW LEGACY

Před pátečním duelem s Norwichem (1:0) ocenil trenér M´Boro Aitor Karanka Kalasovy odvedené výkony „Jsem s Tomášem velmi spokojen. Hlavní ale je, že spokojeny jsou všechny tři strany (M´Boro, hráč a Chelsea). Chelsea je šťastná, protože Tomáš před příchodem do našeho týmu nehrál a u nás dostal příležitost. My jsme šťastni, že nám kvalitními výkony velice pomohl.“

„Spokojený je i Tomáš. Byl dostatečně herně vytížen, a když je vám 21 let, tak hrát potřebujete. Našel u nás opět sebedůvěru. Myslím si, že u nás prospěje hostování každému," zněla slova Karanky, který už se nebude moct na služby českého obránce spolehnout.

Kapitán reprezentační jednadvacítky odehrál v dresu Middlesbrough 17 zápasů a přispěl k jedenácti výhrám. Španělský kouč ho prověřil na všech možných postech v obraně. Ačkoli se nejvíce přirozeně cítí jako střední obránce, nastupoval Kalas víceméně jako pravý bek. Jednou zaskočil i na levém kraji obrany.

Nyní čeká Kalase návrat do Chelsea, kde stihne závěrečné boje o anglický ligový titul. S Blues se bude připravovat až do červnového ME U21, které se koná v České republice. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud