3. května 2015 • 20:06

Čech po titulu: Vnímám ho trochu jinak. Ale nezklamal jsem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petr Čech si po pěti letech opět užívá zisk mistrovského titulu v anglické Premier League. Český fotbalový reprezentant sice letošní triumf získal jako brankářská dvojka londýnského týmu, podle svých slov má ale z titulu stále velkou radost. Oslav si ovšem se spoluhráči moc neužije, letí totiž do Prahy, kde také navštíví hokejové mistrovství světa.



Čech sledoval rozhodující výhru 1:0 nad Crystal Palace z lavičky, do brány se opět postavil Thibaut Courtois, který v sezoně sebral Čechovi místo jedničky v Chelsea. Zápas ovšem pro favorita jednoduchý nebyl. "Hráli naplno, neměli co ztratit. Bojovali až do posledních vteřin, aby nám zkazili oslavu, ale my jsme to dokázali dohrát a myslím, že jsme vyhráli zaslouženě," řekl Čech po zápase, který rozhodl Eden Hazard, pro své oficiální stránky.

Za zasloužený považuje stodvanáctinásobný reprezentant i zisk titulu. "V lize jsme byli nejlepší celý rok, pořád jsme byli první v tabulce. To jen dokazuje, že je titul ve správných rukách," uvedl Čech. Chelsea si užila úspěšnou sezonu, vedle ligového titulu získala také Ligový pohár, ke kterému český brankář pomohl i odchytaným finále.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Crystal Palace 1:0
Video se připravuje ...

Po zápase ale Čecha žádné velké oslavy nečekaly, hned totiž letěl do Prahy. "Užili jsme si to na hřišti, v kabině bylo šampaňské. Pohár dostaneme až po posledním domácím zápase se Sunderlandem. Kluci asi někam půjdou, ale já musím do Čech. Musím si nechat udělat nový pas, protože hned po skončení sezony ještě letíme s Chelsea na turné do Austrálie," vysvětloval Čech, který si nenechá při návštěvě Prahy ujít ani hokejové mistrovství světa a v pondělí navštíví zápas českého týmu s Kanadou.

Na titul ovšem Čech jako náhradník pohlíží poněkud odlišně než na první tři. "Každý titul potěší, to se nikdy neomrzí. Radost máme úplně všichni, ale pro některé kluky jde o první titul, takže pro ně je to hodně speciální. Já navíc nechytal tolik zápasů, člověk pak vnímá ten titul i trošku jinak. Ale i tak z něj mám velkou radost," ujistil Čech.

VIDEO | V kabině Chelsea to po titulu burácelo

V lize zatím plzeňský rodák odchytal šest z 35 zápasů. Dostal v nich jediný gól a pěti vychytanými nulami pomohl týmu k největšímu počtu čistých kont v lize.

„V lize jsem odchytal šest zápasů. Všechny jsme vyhráli, v pěti jsem nedostal ani jeden gól. Jsem rád, že jsem týmu taky nějakým způsobem pomohl, a když jsem dostal šanci, nezklamal jsem,“ zakončil spokojený Čech.

Fotbalisté Chelsea (zleva) Thibaut Courtois, John Terry, Eden Hazard, Willian a Branislav Ivanovic slaví zisk anglického titulu
Fotbalisté Chelsea (zleva) Thibaut Courtois, John Terry, Eden Hazard, Willian a Branislav Ivanovic slaví zisk anglického titulu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud