19. září 2015 • 04:30

Je pořád Čech jednička? Trenér Wenger ho chce střídat s Ospinou

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

CHELSEA - ARSENAL 13:45 ONLINE | Vrátí se na místo činu, tam, kde odchytal nejlepší zápasy své veleúspěšné kariéry. Petr Čech se dnes v dresu Arsenalu postaví do branky na Stamford Bridge. Poprvé jako soupeř Chelsea, přesto mu domácí fanoušci chystají velké ovace. Trenér "kanonýrů" Arséne Wenger potvrdil, že českou jedničku do zápasu nasadí. Nicméně v dalších týdnech dostane prostor i druhý gólman David Ospina, který už odchytal nepovedenou premiéru Ligy mistrů s Dinamem Záhřeb.



Do Arsenalu přišel chytat. To se Petru Čechovi zatím vydatně plní, odehrál šest ze sedmi možných zápasů. Davida Ospinu, jedničku "kanonýrů" z jarní části, postavil trenér Wenger zatím jen jednou, v Lize mistrů proti Dinamu Záhřeb.

ONLINE: Chelsea - Arsenal (13:45) sledujte ZDE » 

Kolumbijský gólman velkou chybu neudělal, nicméně Arsenal na chorvatské půdě překvapivě prohrál 1:2. Někteří to přisuzují i tomu, že Wenger dal prostor hráčům z širšího kádru a některé hvězdy včetně Čecha šetřil na sobotní derby s Chelsea.

"V minulé sezoně Petr (Čech) nenastupoval pravidelně, takže se snažím, aby si trošku psychicky odpočinul. U brankářů je to stejné jako u hráčů v poli," vysvětlil jeho absenci trenér Wenger. "Navíc David je výborný brankář, což v Záhřebu znovu dokázal. To, že chytal, pro mě není velká změna," dodal francouzský stratég.

2413172:gallery:true:true

Proti Chelsea nicméně použije Petra Čecha, legendu modrého klubu, který chytá v Arsenalu svou první sezonu. "Vždycky je těžké vrátit se na hřiště bývalého klubu a hrát, ale naštěstí Petr si v téhle sezoně vede dobře. Proto jsem se rozhodl, že bude chytat, stejně jako chytal Superpohár. V něm neměl proti bývalému klubu žádný problém," prohlásil Wenger.

Jasnou jedničkou, což vyplývá z Wengerových předchozích vět, ale Čech ani v Arsenalu není. Podle britského Daily Mail dá trenér šanci v dalších zápasech i Ospinovi. Ten měl možnost v létě odejít do Galatasaray, po rozhovorech s Wengerem se ale rozhodl zůstat v Arenalu. S tím, že sice bude krýt záda Čechovi, ale i tak odehraje slušnou porci zápasů.

Čech se v sobotu poprvé představí na Stamford Bridge jako soupeř. Fanoušci "blues" mu chystají velké přivítání včetně povzbudivého transparentu. Chtějí tak dát své dlouholeté ikoně najevo, že na její služby stále nezapomínají.

V utkání ale bude český gólman pro většinu diváků velkým soupeřem. Soupeřem v dresu městského rivala, kterého Chelsea nutně potřebuje porazit. Obhájce titulu se po pěti zápasech krčí až na 17. místě tabulky s pouhými čtyřmi body.

2416952:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud