18. ledna 2016 • 15:40

Legendy vynášejí Čecha do nebes: Kde by bez něj Arsenal byl…

Autor: pta, šq
Vstoupit do diskuse
0
  • Petr Čech znovu zazářil, proti Stoke předvedl několik výjimečných zákroků a udržel čisté kontoPetr Čech znovu zazářil, proti Stoke předvedl několik výjimečných zákroků a udržel čisté kontoFOTO: Koláž iSport.cz

    Jedna z nejvýraznějších tváří Premier League. Po přestupu do Arsenalu je jí opět brankář Petr Čech. Za výkon při remíze 0:0 na hřišti Stoke o něm experti z řad legend ostrovního fotbalu hovoří jen v superlativech. Přinášíme vám výběr jejich reakcí.

  • Shearer: Zase ukázal, jak důležitou je posilou

    2562966:gallery:true:true

    Alan Shearer
    440 startů/260 gólů v Premier League

    „Arsenal se s Petrem Čechem zlepšil jako tým. Nedělní zápas přinesl další příklad toho, jak důležitou posilou se stal,“ řekl Alan Shearer pro pořad BBC Match Of The Day. "Když se Stoke dostalo za obranu, vždycky spoluhráče zachránil. Pomohl vybojovat velmi důležitý bod vzhledem k tomu, jak slabou bilanci z předchozích let má Arsenal na stadionu Stoke. Třeba může sehrát roli v boji o titul,“ ocenil někdejší kanonýr anglické reprezentace důležitost posledního výsledku pro ligového lídra.

  • Fantastický double zákrok, jásal Schmeichel

    Petr Čech zneškodnil dvě velké šance StokeFoto EPA

    Peter Schmeichel
    310 startů/129 čistých kont v Premier League

    Legendární gólman Peter Schmeichel coby host studia stanice Sky Sports uznale kýval hlavou. „Fantastický double zákrok,“ hodnotil situaci z 57. minuty. Chvála byla na místě. Čech totiž nejprve nataženou pravačkou vyrazil Joselovu střelu zpoza vápna, a pak rychle zacpal prázdnou bránu při dorážce Bojana Krkice. „Dva různé zákroky, musel rychle ze země, rychle na zem, perfektní,“ prohlásil Schmeichel.

  • Souness: Čech už přinesl 10 bodů navíc

    Petr Čech zasahuje proti Marku ArnautovičoviFoto EPA

    Graeme Souness
    423 startů/60 gólů v nejvyšší anglické soutěži

    Před sezonou tvrdil kapitán Chelsea John Terry, že Petr Čech přinese Arsenalu až o 15 bodů víc. V tomto ohledu se mu daří podle Graemeho Sounesse prognózy naplňovat „Udělal jim nejméně deset bodů v sezoně. Bez něj by nebyli, kde jsou,“ poznamenal bývalý hráč Liverpoolu.

  • Obrana hraje díky Čechovi lépe, soudí Carragher

    Český brankář několikrát podržel Arsenal skvělými zákrokyFoto Reuters

    Jamie Carragher
    508 startů/3 góly

    „Arsenal bodoval díky němu,“ chválil někdejší Jamie Carragher. A nejde jen o výjimečné zákroky, Čechův vliv je podle někdejšího obránce Liverpoolu mnohem větší. „Je potřeba vidět, že obrana Arsenalu hraje díky němu lépe."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud