Jakub Dvořák
25. dubna 2017 • 14:38

Boj o Schicka vrcholí! Sampdoria chce od Juventusu dva hráče a miliardu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ledy se pohnuly. Patrik Schick by měl být jednou nohou pryč ze Sampdorie Janov. Podle italského deníku Tuttosport generální ředitel Juventusu Giuseppe Marotta jednal s janovským vedením a dosáhl dohody. Od léta má 21letý útočník patřit „Staré dámě“. Sampdoria chce na oplátku finanční kompenzaci a dvě hráčské náhrady.



Jméno českého megatalentu rezonuje napříč italskými servery již nějaký čas. Několikrát se Patrik Schick objevil na titulních stranách sportovních deníků, kteří dění v Serii A monitorují. Ta poslední informace? Juventus si plácne se Sampdorií.

Jak se deníku Tuttosportu podařilo zjistit, generální ředitel Juventusu se v minulých dnech sešel s vedením Sampdorie a projednávali budoucnost českého fotbalisty. Výsledek by měl být takový, že pokud ne od příští sezony, tak rozhodně od té následující bude sparťanský odchovanec oblékat černobílý dres.

Schickův raketový vzestup v číslech! Od debutu za Spartu až po góly v Serii A
Video se připravuje ...

Plán Marotty je takový, že z Janova vykoupí československé duo Schick, Škriniar a nechá ho v klubu i v další sezoně na hostování.

Na oplátku chce Sampdoria finanční kompenzaci a hráčskou náhradu. Z Itálie jdou zprávy, že přístavní klub chce od Juventusu na roční až dvouleté hostování Rodriga Bentacura, který do Turína dorazí v červenci z Bocy Juniors. Dále by Sampdoria chtěla od „Staré dámy“ pomoc při vyjednávání o příchodu dalšího argentinského talentu Sebastiána Driussiho z River Plate.

Zde však existují dva možné scénáře. Buď by Driussiho koupila Sampdoria a Juventus by měl ve smlouvě výkupní klauzuli, nebo by jej koupili přímo turínští a nechali hráče hostovat v Janově.

Překoná Nedvědův rekord?

Nicméně jako prioritu vedení Sampdorie má stále prodloužení kontraktu se Schickem do roku 2022 a navýšení prodejní klauzule z 25 na 42 milionů eur (cca 1,2 miliardy korun).

Pokud by se zdařila dohoda a následně by se klubu podařilo za tuto částku prodat, stal by se 21letý útočník nejdražším českým fotbalistou v historii. Primát drží od roku 2001 Pavel Nedvěd, který shodou okolností přestupoval z Lazia právě do Juventusu za částku o 500 tisíc eur menší a strávil v klubu zbytek svojí kariéry.

Na celém příběhu je také zajímavá přestupová politika mezi dalšími zájemci o Schickovy služby. Je známo, že sportovní ředitel Interu Piero Ausilio má velmi dobré vztahy se svým protějškem ze Sampdorie Massimem Ferrerem.

Jenže žádný posun v jednání dosud nenastal. I proto Giuseppe Moratta zahájil licitování s Ferrerem s klidnou hlavou. Obavy, že by mu Inter ukradl Schicka na poslední chvíli, prý nejsou na místě.

Naopak do hry se podle informací italských médií hodlají vložit i jiné týmy. Na poslední chvíli situaci monitoruje Neapol a spekuluje se o Atlétiku Madrid či zájmu předních anglických klubů.

Patrik Schick proti Crotone otevřel skóre svým desátým gólem v této sezoně Serie A
Patrik Schick proti Crotone otevřel skóre svým desátým gólem v této sezoně Serie A

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud