2. listopadu 2008 • 22:30

Serii A vede AC Milán

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Italská fotbalová liga má nového lídra. Po dnešní výhře 1:0 ve šlágru 10. kola s Neapolí se na první místo posunul AC Milán, který využil zaváhání fotbalistů Udine.



Ti totiž překvapivě jen remizovali doma 2:2 s FC Janov a na AC Milán nyní ztrácejí jeden bod stejně jako Inter Milán, který je třetí kvůli horšímu skóre. Neapol je čtvrtá.

Neapol si v Miláně prožila smolný zápas. V závěru poločasu přišla o vyloučeného Maggia, který se vyfauloval na unikajícím českém reprezentantovi Marku Jankulovském. Přesto byli hosté vyrovnaným soupeřem a sahali po bodu. Zvláště když v závěru přežili pokutový kop Kaká za spornou ruku.

Jenže neuběhla ani minutu, k přímému kopu se postavil Ronaldinho a jeho centr si do vlastní sítě srazil útočník Denis.

Udine brzy vedlo po penaltě D'Agostina, ale Janov po změně stran v rozmezí tří minut zápas otočil. Alespoň bod zachránil domácím nejlepší střelec týmu a italský reprezentant Quagliarella.

Překvapení se zrodilo i v Sieně, kde prohrála favorizovaná Fiorentina 0:1 a propadla se až na osmé místo. O výhře domácích rozhodl v 76. minutě marocký záložník Charža.

Fiorentině, které chyběl distancovaný kanonýr Gilardino, se v útoku nedařilo a podruhé za sebou vyšla střelecky naprázdno. Český záložník Lukáš Jarolím sledoval výhru svých spoluhráčů jen z lavičky.

Naopak celé utkání odehrál v obraně Lazia Řím stoper David Rozehnal, který pomohl k výhře 1:0 nad Catanií. Jedinou branku zápasu vstřelil pět minut před koncem střídající Foggia. Lazio poskočilo na pátou příčku.

Výsledky - 10. kolo:
Bergamo - Lecce 0:0, Cagliari - Boloňa 5:1 (45. a 52. Acquafresca, 69. a 85. Jeda, 48. Conti - 19. Di Vaio), Lazio Řím - Catania 1:0 (85. Foggia), Palermo - Chievo 3:0 (23. Miccoli z pen., 37. Kjaer, 45. Cavani), Sampdoria Janov - FC Turín 1:0 (85. Bellucci), Siena - Fiorentina 1:0 (76. Charža), Udine - FC Janov 2:2 (4. D'Agostino, 78. Quagliarella - 64. Milito z pen., 67. Sculli), AC Milán - Neapol 1:0 (87. vlastní Denis).

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud