30. srpna 2014 • 20:03

Juventus odstartoval italskou ligu výhrou, pomohl mu vlastní gól

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Juventusu Turín zvítězili v duelu úvodního kola italské ligy na hřišti Chieva 1:0. Obhájce titulu za výhrou v prvním zápase pod koučem Massimilianem Allegrim vykročili již v sedmé minutě, kdy si míč do vlastní brány srazil Cristiano Biraghi. Loňský vicemistr AS Řím také zvládl první ligový zápas a s Fiorentinou zvítězil 2:0 díky brankám Radji Nainggolana a Gervinha.



Za hosty nemohl kvůli zranění nastoupit pětatřicetiletý Andrea Pirlo, stejný osud potkal i posilu z Realu Madrid Álvara Moratu. Obránce Patrice Evra, který do Juventusu přišel z Manchesteru United, sledoval utkání pouze z lavičky. To v dresu domácích nastoupilo hned několik posil, mezi nimi například Argentinci Maximiliano López a Mariano Izco či Ital Ezequiel Schelotto.

Juventus po úvodní brance nadále potvrzoval roli favorita, do zajímavých šancí se dostali Vidal, Pogba a Tévez, hosté několikrát trefili brankovou konstrukci. Za Chievo se pokusil vyrovnat Schelotto, střílel však mimo branku.

V 63. minutě mohl na 2:0 zvýšit Pogba, hlavičkoval ale těsně nad Bardiho branku. Gólman Chieva o chvíli později zneškodnil také pokus střídajícího Llorenteho. V 77. minutě zahrozil domácí López, při svém pokusu ale podklouzl, trefil pouze brankáře Buffona a "Stará dáma" udržela jednogólové vedení.

AS Řím se v této sezoně bude muset obejít bez stopera Mehdiho Benatii, jenž přestoupil do Bayernu Mnichov. V obraně týmu nastoupily posily Ashley Cole, Kostas Manolas a Davide Astori, v útoku dostal šanci Juan Iturbe, jenž přišel za 22 milionů eur z Hellasu Verona. I s obnoveným týmem se "Giallorossi" dařilo a ve 28. minutě vystřelil Gervinho, jeho pokus gólman Neto vyrazil přesně na Nainggolana, který se nemýlil. Belgickému záložníkovi se proti Fiorentině daří, v dubnu dal jediný gól utkání na jejím hřišti.

V druhém poločase měl nejprve dvě šance Gervinho, na druhé straně se do nebezpečného zakončení dostali Iličič a Babacar, oba pokusy zneškodnil brankář De Sanctis. V úplném závěru zápasu poslal Nainggolan do úniku Gervinha, jenž upravil na konečných 2:0.

Italská fotbalová liga - 1. kolo:
Chievo - Juventus Turín 0:1
Branka: 7. vlastní Biraghi

AS Řím - Fiorentina 2:0
Branka: 28. Nainggolan, 90.+3 Gervinho

Utkání Serie A mezi Chievem a Juventusem vyhrála Stará dáma 1:0. Hráči Juve měli velkou radost, k výhře jim pomohl vlastní gól.
Utkání Serie A mezi Chievem a Juventusem vyhrála Stará dáma 1:0. Hráči Juve měli velkou radost, k výhře jim pomohl vlastní gól.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud