18. října 2017 • 15:50

Atlético opět lovilo v Anglii! Pro nový stadion má experta na trávník

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Atlético Madrid hlásí další posilu. A stejně jako Diego Costa přichází z Anglie. Tentokrát se však nejedná o hráče, nýbrž trávníkáře pro nedávno otevřený stadion Wanda Metropolitano. Tím pravým mužem, na kterého madridský klub vsadil, je Dan Gonzalez, který dosud upravoval hrací plochu v Bournemouthu. Na jeho práci šly velmi dobré ohlasy od řady trenérů v Premier League.



Postavili si nový stánek pro 67 tisíc diváků, který všechny ohromil svým designem, ale důležitý post byl stále neobsazen. Navíc nová stavba v Madridu projde velkou zatěžkávací zkouškou. Stadion Atlétika čeká nápor zápasů, pro to, aby to zvládl, potřebují mít klub trávník v perfektní kondici.

Jenže pozici trávníkáře nechávalo vedení madridského klubu dlouho bez povšimnutí. Až nyní si našlo toho správného muže, který se o zelený pažit bude starat.

Kontaktovalo přímo mistra v oboru. Dan Gonzalez patřil k nejlepším trávníkářům v Premier League. Jeho práci v Bournemouthu oceňovala spousta trenérů. napříč soutěží. Při pohledu na trávnk splývá umělá trává v zámezí s tou přírodní na hrací ploše.

Trávník Bournemouthu, o který se Dan Gonzalez dosud staral
Trávník Bournemouthu, o který se Dan Gonzalez dosud staral

Nyní však bude kouzlit s hrací plochou pro Griezmanna a spol. Gonzalezovo know-how je přísně tajné. Ví se však o něm, že je primárně založeno na vědeckém přístupu.

Ve Španělsku se nejedná o první případ, kdy si tamní klub přivedl na podobnou pozici specialistu ze zahraničí. Například Real Madrid využívá služeb Paulu Burgesse, který je celosvětově považován za absolutní špičku.

Ještě předtím než kývl na nabídku „bílého baletu“, pracoval pro Arsenal. Když se londýnský klub stěhoval z dnes již legendárního stadionu Higbury do nového na Emirates Stadium, měl mít Burgess pravomoci k tomu, aby mohl mluvit do toho, jak bude stadion konstruován. Záleželo mu totiž na tom, aby byl vyladěn přísun vzduchu pro trávník.

SESTŘIH LA LIGY: Atlético - Barcelona 1:1. Hosté poprvé ztratili, vyrovnával Suárez
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud