22. února 2010 • 00:18

Real nastřílel Villarealu šest branek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Realu Madrid dál pronásledují vedoucí Barcelonu a na její sobotní výhru 4:0 nad Santanderem odpověděli ve 23. kole španělské ligy rovněž vítězstvím o čtyři góly; Villarreal zdolali 6:2.



Real ztrácí na úřadujícího mistra stále jen dva body, před třetí Valencií už má ale třináctibodový náskok; ještě před měsícem byl přitom jen tříbodový.

Demolice Villarrealu začala už po dvaceti minutách, kdy se trefil parádně z přímého kopu Cristiano Ronaldo, standardní situaci si navíc sám vybojoval.
Portugalec si tím sice vybral gólový příděl na celý zápas, místo toho ale pomáhal aspoň spoluhráčům. Nakonec se podílel na čtyřech dalších gólech. Dvakrát přihrával Higuaínovi, pak pomohl ke druhému gólu i Kaká a vše zakončil vybojovanou penaltou, kterou proměnil v první letošní gól záložník Xabi Alonso.

Real se díky výhře dostal alespoň načas z ostré kritiky místních médií, kterým se nelíbila série dvou proher, které během týdne klub postihly. Nejdřív prohrál 0:3 v Xerezu, pak v Lize mistrů i 0:1 v Lyonu. "Právě proto nás dnešní výsledek i výkon těší dvojnásob. Odteď musíme přestat koukat okolo a hrát si svoje," řekl novinářům po zápase Higuaín. Šesti góly v ligovém zápase Real vyrovnal své maximum v sezoně.

Boj na opačném pólu tabulky si zkomplikovalo Atlético, které i s českým stoperem Tomášem Ujfalušim v základní sestavě prohrálo v Almeríi 0:1 a propadlo se až na třináctou příčku.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud