24. dubna 2015 • 16:10

NEJ kámoš a bavič. Messi nechal nahlédnout do kabiny Barcelony

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Geniální fotbalista? Bezpochyby! Nudný patron? Ne tak docela. Lionel Messi, na hřišti často působící dojmem osamělého lovce skoupého na projevy radosti, se v kabině mění v příjemného chlápka. V otevřeném rozhovoru hvězdný Argentinec vpustil novináře pod pokličku Barcelony.



Sezonu má Barcelona rozjetou na jedničku. V úterý vymetla z Ligy Mistrů Paris St. Germain a je v semifinále, v domácí soutěži vládne a po 32 kolech má na druhý Real Madrid náskok dvou bodů. Pohoda. Z týmu i jeho největší hvězdy Lionela Messiho sálá uvolněnost, čehož využili novináři z magazínu FourFourTwo.

První dotaz: Kdo je v kabině vaším největším přítelem? "Všichni spolu vycházíme dobře, ale nejblíž mám k Dani Alvésovi. Když v Barceloně začínal, hráli jsme vedle sebe na pravé straně hřiště," zmínil Messi brazilského krajního obránce. "Strávili jsme tak spolu hodně času, a to nejen na hřišti, ale také v soukromí. Vzniklo silné přátelství, které mi často pomohlo i na hřišti," pochvaloval si argentinský šikula. 

Po sezoně se ale možná cesty obou kamarádů rozejdou. Alvés se s katalánským klubem nedohodl na nové smlouvě a po sedmi letech reálně hrozí, že Barcelonu opustí.

Blízko má autor 35 ligových tref i k Gérardu Piquému, který je největším šprýmařem v kabině. "Často vtipkuje, když ale přijde na řadu zápas, jde legrace stranou. Je maximálně soustředěny a tvrdě pracuje, fotbal je pro něj na prvním místě."

Po špatném období, kdy Barcelona v říjnu ztratila první El Clásiko, s Realem prohrála 1:3, a v následujícím kole senzačně padla doma s Celtou Vigo, španělská média spekulovala o mizerné atmosféře v týmu. Stejně tak se přemítalo o konci trenéra Louise Enriqueho, který měl mít rozpory s hráči včetně Messiho. Teď je vše jinak.

"Nálada v šatně je výborná. Snažíme se spolu trávit hodně času, chodíme na týmové večeře. Všichni ale máme vlastní rodiny a někdy je těžké to skloubit dohromady. Naše děti si nás také žádají, je potřeba je vzít do školky, uložit brzy spát a tak podobně," prozradil Messi a rozpomněl se i na své začátky ve slavném klubu.

"První dny si pomatuji dodnes. Bylo mi 13 let a v Barceloně jsem byl asi dva týdny. Přespávali jsme na hotelu a všechno šlo dobře. Spoluhráči byli přátelští a za dva dny už jsem je mohl nazývat svými přáteli. Byl to pro mě neskutečný zážitek," uzavřel povídání držitel čtyř Zlatých míčů pro nejlepšího fotbalistu planety.¨

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud