30. května 2007 • 00:00

Jednadvacítka v generálce proti Hradci

Autor: ČTK



Fotbaloví reprezentanti do 21 let ve čtvrtek podstoupí první prověrku ve finální části přípravy na červnové mistrovství Evropy v Nizozemsku. Český tým, který necelé dva týdny před šampionátem sužuje velká marodka, nastoupí proti druholigovému Hradci Králové. Chybět bude kapitán a stoper Martin Latka, jenž odjel ze soustředění v Nymburku a natržený stehenní sval bude léčit doma v Praze. Slávista Latka si zranění obnovil v pondělním posledním ligovém zápase v Českých Budějovicích. K týmu by se měl znovu připojit příští úterý, kdy se mužstvo vedené Ladislavem Škorpilem sejde po dvoudenním volnu. "Situace u Martina není tak vážná, jak jsme se zpočátku obávali. Určitě s ním na mistrovství počítáme, i kdyby třeba neměl stihnout první zápas 11. června proti Anglii," řekl dnes ČTK vedoucí mužstva Ivo Sekerka. Ten do dnešní půlnoci po konzultaci s trenéry musí do sídla UEFA odeslat konečnou třiadvacetičlennou nominaci pro mistrovství. Vedení reprezentace do švýcarského Nyonu napíše stejnou soupisku, kterou oznámilo už na tiskové konferenci minulé úterý v Praze. Změny vynucené zraněním bude možné provést ještě dva dny před prvním duelem na turnaji, vybírat se však bude moci pouze ze sedmi dopředu oznámených náhradníků. Někteří z nich ještě mohou živit naději, že se do Nizozemska nakonec podívají. Kromě Latky má vážné potíže především brněnský záložník Mario Holek, ale na soupisce také bude. "U něho je ten otazník v tuto chvíli zřejmě úplně největší," uvedl Sekerka na adresu hráče, kterému teprve v pondělí lékaři sundali sádru z kotníku. S týmem se od úterý nepřipravují ani obránce Michal Kadlec a záložník Daniel Kolář, oba sparťané mají svalové problémy. Kadlec se navíc měl vrátit do rehabilitačního centra v německém Řeznu, kde strávil už poslední dva týdny. Ve čtvrtek se oba podrobí dalším podrobným vyšetřením. "Podle toho se ukáže, zda s nimi je možné dál počítat," uvedl Sekerka. Tým dnes dopoledne v Nymburku absolvoval první tréninkovou fázi, do níž nezasáhli ani další marodi. Teplický obránce Josef Kaufman s pochroumaným kotníkem jen vyklusával a záložník Sparty Luboš Hušek mohl kvůli nataženým vazům v kolenu pouze do posilovny. Naplno ale trénovali brankář Zdeněk Zlámal, který v minulém týdnu onemocněl příušnicemi, a také liberecký útočník Jan Blažek, jenž se stále úplně nezotavil ze svalového zranění. Všichni zdravotně indisponovaní hráči ještě ve čtvrtek podstoupí kontroly u reprezentačního lékaře Petra Nováka, takže trenéři budou mít v duelu v Hradci Králové k dispozici hodně okleštěnou sestavu. Zápas začíná na hlavním stadionu v 18:00.


Předpokládaná sestava ČR "21": Kubásek - Kladrubský, Hubník, Kopic, Klein - Rajtoral, Švec, Jirsák, Pudil - Papadopulos, Fillo.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud