11. července 2015 • 22:18

Superfiniš: Tři góly za 5 minut, pak penalty. Hráči bez angažmá zase slaví

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohádka pokračuje. Měla infarktový závěr, ale čeští fotbalisté bez angažmá postoupili do semifinále turnaje FIFPro. Ve Švýcarsku vyhrál výběr trenéra Vernera Ličky nad Švýcarskem po penaltovém rozstřelu, když v normální hrací době skončilo semifinále 3:3. Češi v 84. minutě prohrávali 0:3. Pak spustili gólovou smršť a slaví. „Jestli jsem mluvil po Portugalsku o úspěchu, tak tohle je fantazie, dostat se mezi nejlepší čtyřku,“ těšil se z úspěchu týmu Dominik Rodinger, sportovní ředitel ČAFH, která pro hráče bez angažmá organizuje letní kempy.



Prohrávat pár minut před koncem o tři góly, to by leckterý tým zabalil. Ne ale výběr trenéra Vernera Ličky. Třetí branku inkasovali Češi po hodině hry, sami se ale v koncovce dlouho nemohli prosadit. Jenže závěr měli drtivý.

Pět minut před koncem snížil střídající Zdeněk Koukal, za pár desítek sekund dal Česku naději další trefou David Střihavka a zápas dostal do penalt Jiří Jarošík. V rozstřelu pak kraloval gólman Fryšták, když zlikvidoval tři pokusy soupeře a mohlo se slavit.

„Jsem vážně dojatý, jakou mají tihle kluci morálku. Je to něco neskutečného, děkuji za ten úspěch všem hráčům, i těm, co teď s námi ve Švýcarsku nejsou, trenérům i všem lidem, co se o kemp ČAFH starají,“ vykládal šťastný Rodinger, bývalý gólman a nyní funkcionář.

Věří, že teď se zájem o hráče zvýší. Nejen v cizině, ale v Česku. „Snad kluby pochopí, co jim tady hráčská asociace nabízí. Hráči na sobě tvrdě makají, zvládají tréninky Lukáše Stránského. Jakýkoliv zájemce může zavolat, přijet se podívat, nebo si třeba hráče vyzkoušet. Tihle kluci prostě ukázali morál, zaslouží si dostat šanci,“ prohlašoval funkcionář ČAFH.

Po utkání vyrazil český výběr s poraženými Švýcary na večeři, v Curychu zůstává až do neděle, kdy se tým vrací do Čech. Moc se tady ale neohřeje. Už ve středu letí do Nizozemska. O den později se tam totiž hraje semifinále turnaje FIFPro. „Soupeře ještě neznáme, ale už teď je to ohromný úspěch téhle party,“ dodal Rodinger.

Švýcarsko - Česko 3:4 na penalty
Branky českého týmu: 85. Koukal, 87. Střihavka, 89. Jarošík.

ČESKO: Kotěra (46. Fryšták) - Kušnír, Jarošík, Turek (61. Starý), Janošík - Kubáň, Josl (46. Kabele), Ježdík - Jeslínek (60. Veselý), Střihavka, Juhar (46. Koukal). Trenér Lička.

Český výběr už na turnaji porazil Rumunsko, Portugalsko a nyní Švýcarsko.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud