15. října 2015 • 17:54

Šéf UEFA Platini zatím ustál aféru. Stojí za ním Češi i celá Evropa

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všech 54 členských zemí Evropské fotbalové unie UEFA podpořilo na mimořádném zasedání v Nyonu suspendovaného předsedu Michela Platiniho. Francouzský funkcionář, který chce kandidovat na post předsedy FIFA, je vyšetřován kvůli podezřelé platbě od šéfa FIFA Seppa Blattera. Etická komise Mezinárodní fotbalové federace před týdnem oběma pozastavila výkon funkce na 90 dnů.



Platini v roce 2011 dostal z účtů FIFA dva miliony švýcarských franků. Podle předsedy UEFA šlo o odměnu za působení ve funkci Blatterova poradce v letech 1999 až 2002. Etická komise Mezinárodní fotbalové federace před týdnem oběma funkcionářům pozastavila výkon funkce na 90 dnů.

Platini, mistr Evropy z roku 1984 a trojnásobný držitel Zlatého míče, se proti tříměsíčnímu zákazu odvolal, ale neuspěl. Šedesátiletý bývalý francouzský fotbalista uvedl, že pozastavení funkce vnímá jako úmyslný útok ze strany FIFA na svou dobrou pověst.

Členské státy UEFA mu dnes vyjádřily plnou podporu a absolutní důvěru. "Všechny členské asociace se shodly na tom, že podporují Michela Platiniho a jeho právo na řádný proces a tím pádem možnost očištění jeho jména. Zároveň asociace apelují na všechny instance, které jsou zahrnuty v současném procesu, aby vyvinuly nejvyšší úsilí k tomu, aby bylo vydáno finální rozhodnutí nejpozději do poloviny listopadu," uvedl v prohlášení generální sekretář FAČR Rudolf Řepka.

Blatterův nástupce v čele FIFA se bude volit 26. února.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud