15. dubna 2009 • 17:21

Platini: Ukrajina o šampionát nepřijde

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předseda UEFA Michel Platini ujistil Ukrajinu, že navzdory skluzu v přípravách nepřijde o pořádání mistrovství Evropy ve fotbale, které má v roce 2012 hostit spolu s Polskem. Platini to prohlásil během inspekční návštěvy v Kyjevě.



"Je nemožné, aby Ukrajina přišla o šampionát. Ukrajinci i Poláci pracují a posunují se dál," citovala agentura AP Platiniho, který je na Ukrajině na dvoudenní návštěvě, po níž se přesune do Polska.

"Dostal jsem záruky od vlády, že stadion v Kyjevě bude rok před mistrovstvím hotový. Myslím, že se o to nemusíme obávat," dodal.Šéf UEFA v minulosti pohrozil, že pokud kyjevský stadion nebude včas hotov, Ukrajina o šampionát přijde.

Přípravy na mistrovství provázejí v obou zemích potíže spojené zejména s výstavbou stadionů, hotelů, silnic a další potřebné infrastruktury. Navzdory komplikacím by však měl výkonný výbor UEFA příští měsíc určit města, která budou v Polsku a na Ukrajině šampionát hostit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud