Michal Koštuřík
4. července 2016 • 14:14

Vsetín chce zpátky do extraligy! Miliony na to má, sehnal sponzora

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pozor na to! Vsetín vyhlíží návrat mezi hokejovou šlechtu. Šestinásobný extraligový šampion, trčící od roku 2008 ve druhé lize, chce být do pěti let zpátky mezi elitou. Miliony na to budou, neboť dnes podepsal partnerskou smlouvu s firmou ROBE. Výrobce svítidel se světovým renomé se nespokojí s nižší soutěží. „Firma má úplně ty nejvyšší cíle,“ prohlásil její spolumajitel Ladislav Petřek.



Konec strádání. Ve Vsetíně se rozjíždí projekt, jehož vyvrcholením má být postup do extraligy. Horizont? Pět let. „Třeba to bude i dřív,“ pousmál se Daniel Tobola, jednatel VHK Vsetín.

Pardon, už VHK ROBE Vsetín. Zásadní ekonomickou injekci do rozpočtu poskytne nový generální sponzor z Valašského Meziříčí, špička na výrobu profesionálních inteligentních světel pro různé použití. „Dospěli jsme k tomu, že to bude dobrý krok,“ poznamenal Petřek. Významná společnost už podporuje tenisový FED Cup a nově i házenkáře Zubří.

Postupně ale nejspíš bude získávat navrch hokej. První metou je okamžitý postup do první ligy. Hned v příští sezoně. Dopomoci k tomu mají známá jména. Trenér Jiří Dopita, sportovní manažer Radim Tesařík, obránce Pavel Mojžíš (Prostějov) a útočníci Radim Kucharczyk (Olomouc) či Filip Čech (Zlín). Právě Tesařík oslovil zástupce firmy Robe a získal pro klub velkého mecenáše.

Závan zlatých časů! Vsetín vyprodal zimák na druhou ligu,
Video se připravuje ...

„Jsem strašně rád, že se to podařilo,“ přiznal bývalý reprezentant, jenž ještě v minulém ročníku válel za Vsetín. Nyní však zvažuje konec kariéry. Má dost práce v managementu. „Náš motor jsou fanoušci. Kdyby jich chodilo dvě stě nebo tři sta, tak bychom tohle všechno nedělali,“ poděkoval příznivcům, kteří jsou na tuzemské poměry unikátní.

Město během pěti let investuje do oprav zimního stadionu na Lapači kolem šedesáti milionů korun, aby splňoval přísná kritéria. „Pokud se tady bavíme o extralize, tak jsem tím potěšen. Ten cíl mě zaujal, jinak to neumím říct. Příchod takového sponzora je pro nás velká naděje a radost,“ vzkázal primátor Jiří Čunek. „Od srpna trénujeme i dopoledne,“ odstartoval tažení za postupem jednatel Tobola.

Nejúspěšnější klub historie české extraligy, který před devíti lety ekonomicky zkrachoval, se pomalu, ale jistě vrací na profesionální úroveň.

Závan zlatých časů! Vsetín vyprodal zimák na druhou ligu,
Závan zlatých časů! Vsetín vyprodal zimák na druhou ligu,

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud