22. října 2014 • 15:40

Salák: Že v Petrohradu nechytám víc? Aspoň mi vydrží energie

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Než vítězně zvládl dva poslední duely s Omskem (3:2p) a s Astanou (5:3), zůstal Alexander Salák hned pět zápasů mimo sestavu nadupaného Petrohradu, přednost dostal kolega Ivanikov. Znamená to snad, že je Čechova pozice klubové jedničky nejistá?



V Rusku je možné všechno, nevíte dne ani hodiny, bez nadsázky lze konstatovat, že pozici v týmu máte nejistou od chvíle, kdy podepíše kontrakt. Riziko vyvažuje balík peněz, za který se do KHL chodí. Hokejisté si v Rusku sáhnou na peníze, jaké nikde jinde na světě nedostanou. Něco za něco…

Český reprezentant s maskou na hlavě si na nepřízeň věhlasného kouče Bykova nemůže stěžovat, delegaci obdržel do 13 utkání z dvaceti, v kleci byl u dvanácti výher. Jinými slovy byl ale také u jediné porážky Petrohradu v sezoně proti Atlantu (3:4).

„Kdo z nás dvou bude hrát, to je otázka na trenéra, já to neřeším. Když mi řeknou, že já, jdu do toho. Jestli jde chytat Ivanikov, nemám problém, podporuju ho,“ odpovídal Salák v těchto dnech ruským žurnalistům na téma své pracovní zátěže.

Dělá jedině dobře, když do toho nešťourá. To by se mu nemuselo vyplatit. „Snažím se nepřemýšlet o svém vytížení, nechávám to být. Chci veškerý čas využít nejlíp, jak to jde, pořád na sobě pracovat,“ chová se správně.

Salák eviduje kvalitní statistiky, s úspěšností 92,6 procent se drží na desáté příčce KHL, přitom se mýlí ten, kdo má za to, že si za pevnou defenzivou SKA nezachytá. Není tomu tak, proti Omsku a Astaně čelil dohromady 67 střelám, což je v podstatě třízápasová porce. „Proti Barysu jsem nepustil gól v důležitých okamžicích hry ve třetí třetině za stavu 4:3,“ cenil si série těžkých zákroků.

Salák naopak věří, že mu občasné vydechnutí od zápasového programu pomůže v době, kdy to bude nejvíc třeba. Během útoku Petrohradu za Gagarinovým pohárem. „Možná je to i k užitku, na konci sezony budu mít více energie a budu silnější,“ věří 27letý gólman, jenž by se měl ukázat i na květnovém mistrovství světa v Praze.

Gólmani v Petrohradu

zápasy výhry úspěšnost gólů/zápas čisté konto

Alexander Salák 13 12 92,6% 2,11 1

Jevgenij Ivanikov 7 7 92,3% 2,09 0

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud