10. října 2017 • 11:52

Kvapil skončil v Chabarovsku. Zájem má znovu Kometa, které pomohl k titulu

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Marek Kvapil předčasně končí angažmá v Chabarovsku, kam zamířil po letošním zisku titulu v Tipsport extralize s Kometou Brno. Vedení Amuru se s dvaatřicetiletým mistrem světa z Německa z roku 2010 dohodlo po vzájemné dohodě na rozvázání roční smlouvy, nebylo spokojeno s jeho produktivitou. Zájem o svého bývalého hráče má znovu Kometa, kam by se Kvapil v případě dohody vrátil už potřetí.



V pondělí večer se podařilo dospět k dohodě o rozvázání smlouvy, od dnešního rána je čerstvá zpráva „venku“ a Marek Kvapil je stále ještě v Chabarovsku, jehož dres od začátku sezony oblékal. Je možné, že z KHL ani neodejde.

„Registrovali jsme projevení zájmu ze strany tří týmů z KHL. Bylo to ve fázi oťukávání. Nevím, kam ta jednání povedou,“ řekl Kvapilův agent Robert Spálenka. „Vypadá to, že bychom se (po dalším angažmá) poohlíželi v zahraničí. Zatím ale nemám od Marka jeho preference,“ upřesnil Spálenka.

Pokud by se 32letý technicky nadaný útočník rozhodl vrátit do české extraligy, pak o něho zájem má znovu Kometa. A ne jenom na základě Kvapilova konce v Chabarovsku. Kometa situaci své loňské opory sledovala zpovzdálí od začátku sezony, kdy jí chyběl stabilní střelec.

„Libor (Zábranský) mi volal, zjišťoval okolnosti. A že v případě, že by se něco dělo, by byl rád informovaný. Což bude,“ potvrdil Spálenka. Kometa je momentálně ve Švédsku, kde ji večer v Malmö čeká závěrečný zápas ve skupině Ligy mistrů, a její aktuální stanovisko není známé.

Kvapil v jejích barvách poprvé působil v sezoně 2010/11, následně odešel do Ruska. Vrátil se před minulou sezonou, v prvním útoku si vedl znamenitě zejména v první čtvrtině extraligy a následně v play off, kde výrazně pomohl k mistrovskému titulu. Následně opět zamířil do KHL.

Tam se mu už tolik nedařilo. V jedenácti zápasech za Chabarovsk si připsal jediný bod za gól. Po jeho odchodu zůstává v Amuru trojnásobné české zastoupení, protože v klubu na Dálném východě působí obránci Michal Jordán, Jan Kolář a útočník Tomáš Zohorna .

V KHL dříve působil pět sezon řadě v dresech Dynama Moskva, Čerepovce, Záhřebu či Nižněkamsku s bilancí 151 bodů (65+86) z 296 utkání v soutěži, v níž získal v letech 2012 a 2013 Gagarinův pohár s Dynamem Moskva. Nyní si rodák ze slovenské Ilavy hledá nové angažmá.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud