8. listopadu 2016 • 19:45

Vítkovice postupují do čtvrtfinále LM. Český souboj rozhodl Tybor

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Premiérový postup do čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů vybojovali hokejisté Vítkovic v duelu extraligových mužstev s Libercem. První utkání na severu Čech prohrál výběr Jakuba Petra těsně 0:1. V domácí odvetě však Vítkovičtí otočili nepříznivé skóre, vyhráli 3:1 a jako první český tým postupují mezi osm nejlepších evropských týmů. Vítěznou trefu zařídila nová posila a navrátilec do české nejvyšší soutěže Radoslav Tybor.    



Vítkovice se v třetím ročníku Ligy mistrů staly prvním českým čtvrtfinalistou. V dalším kole se utkají s Fribourgem, za který nastupují i útočníci Roman Červenka a Michal Birner. První duel se bude hrát 6. prosince. "Liberec byl v celé sérii hokejovější, my jsme slavili úspěch enormní bojovností, ale tak to ve sportu někdy chodí," řekl vítkovický trenér Jakub Petr.

Ostravané smazali ztrátu už v šesté minutě zásluhou Szturce, který se v oslabení natlačil před bránu a bekhendem zasunul puk za Willova záda. Liberec pak byl střelecky aktivnější, ale vítkovický brankář Dolejš dokazoval, že v Lize mistrů podává vynikající výkony.

Hlavně v druhém dějství měli hosté několik šancí na vyrovnání, ale Radivojevič i Bartovič ztroskotali na gólmanovi. Z brejku mohl naopak přidat druhý gól Roman, ale jeho střela zazvonila jen na horní tyčku.

Druhou branku Vítkovicím přinesla 45. minuta a v ní další průnik Szturce, který skoro okopíroval první gólovou situaci. Šikovnou stahovačkou se zbavil obránce a bekhendem kotouč znovu poslal do stejného místa k pravé tyči.

Definitivně mohl rozhodnout nový muž ve vítkovické sestavě Tybor, ale i vinou Bartovičova faulu nezakončil podle představ. Severočeši přečkali oslabení, v závěru sáhli k power play a vynutili si prodloužení. Bulíř 93 sekund před koncem normální hrací doby z dorážky prostřelil Dolejše.

Prodloužení už ale po 75 sekundách ukončil Tybor, který vypíchl puk libereckému hráči ve středním pásmu a ze sóla překonal Willa.

HC Vítkovice Ridera - Bílí Tygři Liberec 3:1 v prodl. (1:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Szturc (Balán), 45. Szturc (Stastny), 62. Tybor - 59. Bulíř (P. Jelínek, Šimek). Rozhodčí: Holm, Persson (oba Švéd.) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:5. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 4716.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud