Martin Tomaides
15. dubna 2014 • 08:00

Hertl hecuje soupeře před play off. Tohle je osobní, řekl mladík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Zapomeňte na letošní sezonu." Tak zněly ty nejméně příjemné lékařské prognózy poté, co Tomáš Hertl na přelomu roku musel na operaci s kolenem. To mu nepříjemně pocuchal Dustin Brown z Los Angeles. Český mladík ale rekonvalescenci zvládl na výbornou a co se nestalo - vrátil se na závěr sezony a v play off se jeho San Jose utká právě s Kings. "Je to pro mě hodně velká motivace, chci Los Angeles porazit," hlásí odvážně nováček.



Pětačtyřicet utkání základní části, nominace na olympijské hry a bitva o Calderovu trofej pro nejlepšího nováčka sezony. Přesně o tohle všechno přišel Tomáš Hertl, když se 19. prosince střetl s americkým tankem značky Brown. Následovala operace, odpočinek, trénink... Ale kometa, která ozářila NHL hned na začátku ročníku je zpět a v plné síle.

Hertl naskočil do dvou posledních utkání základní části proti Coloradu a Phoenixu, nebodoval, ale střílel na bránu, srážel se. Bylo vidět, jak mu hokej chyběl. "Je nadšený, že je zpátky. Přináší novou údernost a radost do hry. V průběhu sezony už totiž ukázal, jak užitečný dokáže být," řekl pro NHL.com o návratu svého spoluhráče útočník Tommy Wingels.

VIDEO: Prosincový střet Browna s Hertlem

Bývalého hokejistu pražské Slavie ale nečeká v play off nic příjemného. Jeho Sharks se střetnou právě s Los Angeles a ostří hoši v dresu Kings si budou chtít zelenáče vychutnat. Olej do ohně navíc (možná nechtěně) přilévá i sám Hertl. "Tohle je osobní. Mám daleko větší motivaci právě proto, že to je Los Angeles. Chci je porazit," řekl autor patnácti gólů novinářům.

Otázkou je také, na jaké místo v sestavě dvacetiletý hokejista zamíří. První zápas po návratu se objevil na centru třetí formace, ale časem si znovu vyzkoušel hraní v prvním útoku s Brentem Burnsem a Joe Thorntonem. Tahle spolupráce na začátku roku fungovala.

"Ale Hertl zatím po návratu odehrál jen šest třetin. Navíc hokej v play off, to je úplně jiná úroveň," varuje trenér Todd McLellan, který moc dobře ví, že nováčky bitvy o Stanley Cup často pořádně semelou.

Nové výzvy se ale Hertl nebojí a hlásí, že je připraven. To samé si myslí i parťák Wingels. "V předchozích utkáních ukázal svojí sílu, vyhrával souboje, dařilo se mu v rozích. Všichni tady vidíme, jak moc to chce Los Angeles vrátit, a to tím, že je vyřadí."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud