17. dubna 2014 • 09:37

Vyřadil Paláta hit po odpískání? Mladíka šel hned bránit Stamkos

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smolný začátek bitev o Stanley Cup potkal jednoho z nejlepších nováčků letošního ročníku hokejové NHL Ondřeje Paláta. Třiadvacetiletý útočník Tampy Bay musel v úvodním duelu proti Montrealu odstoupit ze hry a svému mužstvu chyběl. Jestli byl důvodem hit od Andreje Markova, nebo jde o něco jiného, vedení mužstva samozřejmě tají. Oficiální je pouze to, že jde o zranění v horní části těla.



Jeden z adeptů na trofej pro nováčka roku v základní části zářil. S 59 body skončil druhý v bodování nováčků, po trejdu Martina St.Louise do New Yorku na začátku března patřil s kapitánem Stevenem Stamkosem mezi lídry mužstva. Jenže už poslední duel základní části v neděli proti Washingtonu musel vynechat. Kvůli blíže neurčenému zranění.

Proti Montrealu ale naskočil, během prvních dvou třetin byl na ledě u jedné vstřelené i obdržené branky a stihl odehrát 14 minut. Jenže od začátku třetí třetiny se na ledě už neobjevil. Možná byla na vině i srážka s obráncem Andrejem Markovem, který českého mladíka zasáhl po odpískání. Rázem se strhla mela a první přijel mladíka bránit hvězdný Steven Stamkos.

Žádné další informace o zdravotním stavu Paláta po zápase nechtěl podávat ani trenér Jon Cooper. Ten si jen povzdychl. "Je mi toho kluka líto. Celý rok odehraje bez zranění a teď ho potká tohle," vykládal pro NHL.com trenér Lightning.

Utkání číslo 2 hraje Tampa s Montrealem v noci z pátku na sobotu. Jestli se na ledě objeví i Palát, to se ještě neví.

MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 4. • 01:00
Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning
4:5
ONLINE
17. dubna
01:00
Montreal Canadiens
Montreal Canadiens
Góly

Domácí: 10:09. Kučerov, 33:24. Stamkos, 47:11. Killorn, 53:27. Stamkos

Hosté: 10:28. Plekanec, 36:39. Gionta, 45:10. Eller, 51:30. Vanek, 78:08. Weise

Sestavy

Domácí: Lindback (Gudlevskis) – Hedman, Salo, Gudas, Carle, Kostka, Brewer – Johnson, Stamkos, Palát, Callahan, Filppula, Killorn – Purcell, Thompson, Pánik – Kučerov, Paquette, Brown

Hosté: Price (Budaj) – Jemelin, Markov, Subban, Gorges, Weaver, Bouillon – Vanek, Desharnais, Pacioretty – Gallagher, Plekanec, Prust – Gionta, Eller, Bourque – Bournival, Briere, Weise

Rozhodčí

Dwyer, O'Halloran – Cormier, Miller

Stadion

Tampa Bay Times Forum, Tampa

Návštěva

19204 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud