29. srpna 2014 • 11:15

Syn mu míří do NHL jako hvězda. Zůstala mu pokora, těší Draisaitla

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Daří se mu v práci, skvělé okamžiky zažívá i v soukromí. Hokejový trenér Peter Draisaitl v minulé sezoně sklízel odevšad pochvalu za to, jakým způsobem uhnízdil přestěhované mužstvo Českých Budějovic na nové štaci v Hradci Králové. Z odepisovaného celku se stal postrach celé extraligy, jenž v play off dusil i pozdější šampiony ze Zlína.



Radost však zažívá i v rodinných záležitostech. Precizně vycepovaný syn Leon se stal jednou z ústředních postav nedávného draftu do NHL. Osmnáctiletý centr se stal novou akvizicí Edmonton Oilers, který po německém multitalentu sáhl jako třetí tým v celkovém pořadí. U našich západních sousedů média ihned referovala, že tamní hokej nikdy neměl větší příslib, jenž by se v budoucnu mohl stát globální hokejovou star.

Peter Draisaitl je na svého syna pyšný...Foto Jaroslav Legner (Deník Sport)

Samozřejmě, že Draisaitl senior je na svého potomka náležitě hrdý, možná ovšem jinak, než si mnozí myslí. „Pyšný jsem, to ano. Ale hlavně na to, jakým způsobem v Kanadě, kam odešel v šestnácti letech, všechno zvládl. Jak s veškerou pozorností svého okolí zacházel,“ vrací se trenér do období, kdy Leon odešel hrát do juniorské WHL za tým Prince Albert Raiders. A kde se ihned skvěle uplatnil.

„Přiznávám, měl jsem strach, jak si tam povede. Bál jsem se, že se z toho zblázní. Bylo toho na něj dost, v Kanadě i směrem z Německa. Obstál a to mě těší nejvíc. Že si poradil nejen jako hráč, ale i jako člověk. Pokora mu zůstala,“ oceňuje respektovaný kouč.

Na červnový draft do Philadelphie vyrazil s celou rodinou, vědělo se, že přijde velký úspěch, který v německém hokeji nemá obdoby. „Ten moment je samozřejmě hrozně fajn, nicméně v tu chvíli to nebyl žádný šok, který by vás odrovnal. Vlastně už dávno před draftem se toho kolem Leona dělo tolik, že vás to na ten den D kompletně připravilo. Všechno bylo prodiskutováno a předjednáno. Na samotném draftu ve Philadelphii už šlo jen o to, kdo po něm sáhne. S rodinou jsme si ty dny ale užili, bylo to se vším všudy nezapomenutelné,“ přitakává Peter Draisaitl.

V osmnácti letech jeho syn podepsal tříletý kontrakt s Oilers. Jak si povede, kolik prostoru dostane, to je otázka. Dřív či později se však mladý hokejista o slovo přihlásí. A dost nahlas.

„Doufám, že do NHL nakoukne, jen neumím tipovat, jestli na NHL má už nyní, nebo ne. Osobně mám z organizace Edmontonu dobrý pocit, mladé hráče tam nejen zkouší, ale taky na nich hru staví. Pokud se ukáže, že Leon na NHL zatím nemá, nic se neděje, vrátí se ještě na rok do juniorky, anebo se zvolí jiné řešení,“ zůstává v klidu Draisaitl. Ten starší i mladší…

Obsáhlý rozhovor s Peterem Draisaitlem čtěte v pátečním vydání deníku Sport

Leon Draisaitl poprvé v dresu svého nového klubu.
Leon Draisaitl poprvé v dresu svého nového klubu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud