Zdeněk Janda
24. října 2014 • 17:11

Krejčího manželka zvládla i maraton. Já radši kratší sprinty, tvrdí útočník

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z USA | Sympatická, pohledná. Navíc také sportovkyně! Naomi, americká manželka útočníka Davida Krejčího, vášnivě běhá, zvládla dokonce i bostonský maraton. A teď se chystá na půlmaraton. „Za čtrnáct dní jdu na to. Tak jsem zvědavá, jak to zvládnu,“ usmívá se příjemná černovláska, která svému manželovi pravidelně chodí fandit do TD Garden. On ji zase povzbuzuje u tratí běhů…



Naomi, která pochází z jižního státu Georgia, zvládla dokonce i věhlasný bostonský maraton. Naštěstí to bylo ještě před tím, než při loňském ročníku v cíli vybuchla bomba. A město se zahalilo do smutku.

„Ještěže Naomi zrovna v ten rok neběžela,“ oddychl si Krejčí, klíčový útočník Bruins. A když se chystala naposledy v dubnu po osudných útocích na start znovu, už ji manžel nepustil. „Měl jsem o nich strach. Člověk nikdy neví, tyhle teroristické hrozby jsou hrozné,“ ví opora Bostonu.

Se ženou ale běhat při trénincích nechodí. „Možná bych to zvládnul, ale dvě hodiny někde v pomalejším tempu klusat, to není nic pro mě. To by byla ztráta času. Mám svoje metody, takže když už běh, tak rychlejší a kratší sprinty,“ popisuje. Jeho žena běhala i v Česku během výluky na začátku sezony 2012/13, kdy její milý hrál za Pardubice. Také tam jednou zvládla půlmaraton.

Krejčího povinnosti: Podpisy, sklapovačky, rozhovory, fotky i halloweenská služba
Video se připravuje ...

S Naomi se vzali v létě v Česku ve Šternberku, život v Bostonu si ale pochvalují. „Mám to tady moc ráda, i když je to něco jiného než u nás na Jihu. Ale i tak je to fajn,“ dodává.

Na hokej chodí pravidelně, někdy ale dorazí se zpožděním. „Začátek občas vynechá, protože ona tomu zas tolik nerozumí. Ale po utkání na mě počká, jedeme společně domů. Což je příjemné. V autě už to ale radši moc neprobíráme,“ reaguje držitel Zlaté hokejky z roku 2013.

S Naomi se potkali při jedné z reklamních akcí, kterou pořádali Bruins. Dříve totiž pracovala jako hosteska. Teď se stejně jako další manželky věnují i charitativním akcím, na jedné z nich nechyběla ve středu, kdy ve speciálním obchodu na předměstí Bostonu pomáhala dětem vybírat oblečky na Halloween. Nechyběl u toho ani manžel David.

„Tyhle charitativní akce jsou důležité. Je příjemné, když takhle člověk může někomu pomoct,“ vysvětluje Krejčí. Bruins si na pomoci při charitách stejně jako na sepětí s fanoušky dávají hodně záležet.

David Krejčí s manželkou Naomi v halloweenském obchodě
David Krejčí s manželkou Naomi v halloweenském obchodě

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud