18. února 2015 • 09:31

Hvězdné války jsou zpět! Ovečkin rozpoutal řež a dostal pivem

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Termín "hvězdné války" se v hokeji začal používat před pár lety a platil pro duely Pittsburghu s Washingtonem. Důvodem byly klíčové postavy obou týmů, Sidney Crosby a Alexandr Ovečkin, patrně největší borci poslední dekády, kteří si udržují formu už mnoho let. Emoce v soubojích těchto dvou mužstev už trochu vychladly, ale včera v noci se potvrdilo, že co teď není, může velmi rychle být zpět.



Celých čtyřicet minut byl klid. Alexandr Ovečkin v první třetině skóroval, domácí ve druhé srovnali, do poslední části se nastupovalo jen s lehkým napětím. A to proto, že oba kluby jsou divizními soupeři, které od sebe navíc v tu chvíli dělily v tabulce jen tři body.

Jenže hned v prvních vteřinách třetí třetiny začalo být na ledě dusno. V čase 40:17 přišel Ovečkin se slušnou dřevorubeckou vložkou. Hvězdnému obránci domácích Krisi Letangovi zasadil pořádnou ránu do kotníku, navíc v rychlosti, takže Kanaďan pak tvrdě narazil do hrazení a nezvedal se. Co na tu sudí? Nic jsme neviděli...

VIDEO: Všechno načalo seknutí do Letanga

"Bojovali jsme o puk, Letang ho měl mezi bruslemi a já chtěl vystřelit," bránil se po zápase ruský hokejista. "Nemyslím si, že to bylo na vyloučení," řekl a částečně dostal za pravdu. Domácí obránce jen na pár vteřin zmizel ze střídačky, zápas ale dohrál.

Zákrok ruské superstar se ale vůbec nelíbil hochům ve žlutočerných dresech. Kouč Barry Trotz nechal Ovečkina na ledě hned pro následující střídání a v mžiku bylo veselo. Do kapitána Capitals se okamžitě pustili domácí útočníci Chris Kunitz a David Perron, oba Ovečkinovi zasadili krosčeky a oba se daly trestat. Sudí znovu mlčeli a Rus se jen usmíval.

Hra tedy pokračovala dál a přesunula se na druhou stranu kluziště. Kunitz byl zrovna u puku, Ovečkin podstatně menšího forvarda okamžitě obtiskl na mantinel a další strkanice byla na světě. "Jsem rád, že se naši hráči za sebe postavili," chválil svou partu pro NHL.com trenér Pittsburghu Mike Johnston.

VIDEO: Pak přišly krosčeky na Ovečkina

A hned o 16 vteřin později divočina pokračovala. Stále se ještě hrála první minuta třetí části, na vhazování byl domácí provokatér Maxim Lapierre a ten se hlavičkou ještě před vhozením puku pustil do Erica Fehra a rázem byli všichni v sobě. Ovečkin tuhle strkanici sledoval ze střídačky a tam ho mimo jiné trefil letící kelímek s pivem.

Do konce třetiny nakonec sudí rozdali díky dalším šarvátkám celkem 48 trestných minut, hned 14 si jich například odnesl nejtrestanější muž soutěže, domácí Steve Downie.

VIDEO: Hlavička soupeři a pivo na Ovečkina

Jenže jediné co se počítá, je výsledek. A bitva dopadla lépe pro Washington, který o výhře rozhodl v 56. minutě během dvojnásobné přesilové hry. "Když dáte v zápase jediný gól, nemáte moc velkou šanci vyhrát," mračil se po zápase Sidney Crosby, který v posledních dvanácti duelech skóroval jen čtyřikrát.

Washington se tak Pittsburghu přiblížil na jediný bod, tahle přetahovaná bude ještě zajimavá.

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 2. • 01:00
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
1:3
ONLINE
18. února
01:00
Washington Capitals
Washington Capitals
Góly

Domácí: 23:35. Downie

Hosté: 18:36. Ovečkin, 55:47. Ward, 59:48. Carlson

Sestavy

Domácí: Fleury (Greiss) – Scuderi, Despres – Pouliot, Bortuzzo – Martin, Letang – Adams, Lapierre, Downie – Spaling, Sutter, Bennett – Comeau, Malkin, Hornqvist – Kunitz, Crosby, Perron.

Hosté: Holtby (Peters) – Hillen, Green, Alzner, Niskanen – Orpik, Carlson – Beagle, Latta, Wilson – Laich, Fehr, Ward – Johansson, Kuznetsov, Brouwer – Ovečkin, Backstrom, Burakovsky.

Rozhodčí

Kevin Pollock, Justin St. Pierre – Derek Nansen, Pierre Racicot

Stadion

Consol Energy Center, Pittsburgh

VIDEO: Sestřih utkání Pittsburgh - Washington

VIDEO: Poslední zápasová strkanice

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud