17. března 2015 • 15:56

Florida vybere gólmana z 60 uchazečů. Rozhodne i Vokoun s Dvořákem

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se na začátku března zranili Floridě v jednom utkání NHL oba gólmani, nastartovala se akce, která zapojila příznivce hokeje více do dění v týmu, než bývá běžné. Pro případ, že by někdy k podobné situaci došlo znovu, chtějí mít Panthers zálohu. A tak využili každého, kdo měl zájem. Ze zhruba 1500 žádostí vybrali 60 vyvolených a z těch zůstali dva finalisté. Kdo vyhraje? O tom rozhodují i čerství hokejoví penzisté Radek Dvořák a Tomáš Vokoun.



Co může znít komicky a trochu amatérsky, nebylo vůbec tak jednoduché, jak se mohlo zdát. Florida vzala kampaň s názvem "Goal Of a Lifetime" celkem vážně. Na množství adeptů dohlíželi bývalí hráči Panthers jako právě Dvořák či Vokoun , dorazili také Marco Sturm nebo Denis Švidkij.

A pozdravit se s nadšenci přišli také aktuální hráči klubu. A co si budeme povídat, vypadalo to trochu legračně, když se na ledě protahovaly více než dvě desítky gólmanů ve výstroji.

"To, co se nejdříve jevilo hodně negativním, se pro nás obrací v něco značně pozitivního. Pro celý hokej na Floridě," chváli trenér brankářů Robbie Tallas, který zároveň připomněl, že klub obdržel žádosti ze 42 států.

Kromě deseti účastníků byli nakonec všichni finalisté ze státu Florida. Nejdále to měl Darcy Ramstead, ten přijel z města Red Deer v kanadském státě Alberta. "Řeknu vám, byl bych radši, kdybych nebyl kuřák," dodal se smíchem pro sun-sentinel.com po jednom z tréninků.

Led plný gólmanů.Foto Twitter.com/@SunSportsFOXFL

Do závěrečného finále byli nakonec vybráni dva, čtyřiatřicetiletý Bill Ruggiero, který před lety chytával například v CHL, IHL či UHL a bývalý univerzitní brankář Dustin Smith.

Tihle dva se utkají o možnost stát se na jeden den náhradním gólmanem na tréninku Florida Panthers. A rozhodovat se bude ve velkém stylu, konečný verdikt padne během přestávky mezi první a druhou třetinou nočního utkání Florida - Montreal. Kdo z této dvojice si lépe poradí se dvěma střelami od Radka Dvořáka a Marco Sturma, ten vyhraje.

"Je to jako sen. Už pár let nechytám, ale jak jsem se tady zařadil mezi všechny gólmany, hned jsem se cítil skvěle," řekl Ruggiero, který prezentoval brankářský svět jako takovou malou jednotu.

A celý tento projekt zatím sklízí úspěch, má mediální pozornost, a to zdaleka ne pouze na Floridě. A to je podle Vokouna tím klíčovým výstupním bodem. "Celá tahle oblast si stále teprve vychovává své hokejové fanoušky. Pro ně je to skvělá příležitost jak si tu mohou všechno prohlédnout a taky zjistit, jak přesně vypadá naše práce."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud