19. dubna 2015 • 11:30

McDavid do Edmontonu? Draftovou loterii vyhráli Oilers

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Los letošního draftu NHL přisoudil právo první volby zástupcům Edmontonu. Do týmu Oilers tak nejspíš zamíří kanadský útočník Connor McDavid, který je považován za mimořádný hokejový talent a podle prognóz má být jedničkou draftu. Ten se uskuteční 26. června v Sunrise na Floridě.



"Nejsem schopen ani vyjádřit, jak jsme nadšení, že jsme tenhle los vyhráli. Každý tým by z toho byl v sedmém nebi. Tohle je krok, který všechno mění," uvedl generální manažer Edmontonu Craig MacTavish.

Oilers skončili v základní části třetí od konce a jejich šance na první výběr v draftu činila 11,5 procenta. Nejlepší vyhlídky mezi 14 týmy, které neprošly do play off, mělo Buffalo (20 procent) a po něm Arizona (13,5).

Edmonton bude volit jako první na draftu počtvrté během šesti let. V roce 2010 získal Taylora Halla, rok nato Ryana Nugenta-Hopkinse a v roce 2012 Rusa Naila Jakupova. Navzdory přílivu talentovaných hráčů se Oilers letos už podeváté za sebou nedostali do play off.

Osmnáctiletý McDavid má za sebou třetí sezonu v juniorské soutěži OHL. V dresu Erie nasbíral ve 47 zápasech 120 bodů za 44 gólů a 76 asistencí. O další utkání přišel vinou zranění ruky a také kvůli účasti na mistrovství světa juniorů, kde pomohl kanadské dvacítce vybojovat zlato.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud