28. dubna 2015 • 08:05

Kouzelnou holí zMRAZil soupeře! Český gólman předvedl zákrok sezony

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z ledu odcházel jako poražený, tenhle moment mu přesto radost musel udělat. Česká brankářská hvězdička Petr Mrázek předvedl v šestém utkání jeho Detroitu proti Tampě zákrok, který se lehce dá označit tím nejlepším, co zatím letos vyřazovací část nabídla. "Neskutečný zákrok. Víme, co Petr umí, a že se o něj můžeme vždycky opřít," chválil i po porážce 2:5 gólmana kapitán Henrik Zetterberg.



VIDEO: Neuvěřitelný Mrázkův zásah

K zákroku, jaký předvedl Mrázek, je potřeba kromě brankářského umu hlavně obrovská porce štěstí, které musí jít muž s maskou naproti. Přesně to současná brankářská jednička Red Wings udělala. Hostující útočník Brian Boyle totiž tváří v tvář Mrázka vymíchal a stanul před prázdnou bránou. Vítězem duelu se ale nestal.

"Už jsem pár takových zákroků od Petra viděl," vykládal po zápase pro klubovou televizi s úsměvem na tváři slovenský útočník Tomáš Tatar. "Na tréninku občas někdo z nás zakončuje do prázdné klece a najednou se před námi zjeví beton nebo lapačka," řekl autor dvou branek Detroitu.

Jinak ale v šatně domácích moc radosti nebylo. Red Wings tentokrát propadli a od první branky utkání ze 4. minuty přijali tempo hry soupeře, jenž si dokráčel pro třetí výhru v sérii a na rozhodující zápas se vrátí na svůj led.

"Na sedmý zápas se připravíme, nikdo v téhle sérii ještě nedokázal vyhrát dvě utkání v řadě," vytáhl svůj statistický trumf trenér Mike Babcock.

Zápasu o všechno se nebojí ani Mrázek, který žurnalistům vše vysvětloval se svým tradičním klidem. "Jsme zklamaní, ale je to za námi. Stav série je 3:3, takže se těšíme na duel číslo sedm," řekl.

MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 4. • 01:10
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
2:5
ONLINE
28. dubna
01:10
Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning
Góly

Domácí: 32:26. Tatar, 41:39. Tatar

Hosté: 03:47. Johnson, 11:10. Garrison, 29:09. Johnson, 54:51. Killorn, 59:03. Paquette

Sestavy

Domácí: Mrázek (Howard) – Ericsson, Kronwall, Quincey, DeKeyser, Židlický, Smith – Tatar, Dacjuk, Helm – Nyquist, Zetterberg, Abdelkader – Jurčo, Sheahan, Andersson – Ferraro, Glendening, Miller

Hosté: Bishop (Vasilevskij) – Stralman, Hedman, Garrison, Coburn, Šustr, Carle – Callahan, Stamkos, Killorn – Kučerov, Johnson, Palát – Paquette, Filppula, Naměstnikov – Brown, Boyle, Morrow

Rozhodčí

Stadion

Joe Louis Arena, Detroit

Návštěva

20 027 diváků

VIDEO: Sestřih utkání Detroit - Tampa Bay

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud