23. června 2015 • 17:47

V Beskydech U Pařízků. Tady Jiří Hudler našel ráj pro dřinu

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Slavia - Baník: Jurásek krásně prostřelil Markoviče, 5:0!
SESTŘIH: Jablonec - Karviná 3:2. Obrat v závěru, rozhodl Náprstek
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ráno popadne batůžek, hodí ho přes záda a ve slušném tempu běhu si dá tři kilometry vesnicí. Do Jednoty a zpátky na základnu. Na verandě vytáhne pečeň chleba, šunku a v čarokrásném prostředí posnídá. S přítelkyní Haničkou a téměř půlroční dcerkou Aničkou. Velké Karlovice, osada U Pařízků. To je nová letní adresa Jiřího Hudlera. Po příletu do Prahy z Kanady se tu na šest týdnů „zavřel“ s rodinou. Už je z toho tradice. „Nedám na tohle místo dopustit,“ říká útočník Calgary.



Obklopen lesy postupně nabírá kondici na příští sezonu, zve si kamarády. Naposledy například přijímal klubového spoluhráče Ladislava Šmída s kompletní rodinou. Místa dosti.

V pracovním itineráři program víceméně rutinní, nikoli však nudný. „Třikrát denně do sauny na ceremoniál,“ začíná o půl jedenácté v nedalekém wellness hotelu Horal. Po hodince procedur sjede zpět do údolí k dřevěnému srubu, kde pobývá.

„Pak se zařizuju podle počasí. Když je pěkně, sedám na kolo. Mám tady takový okruh, okolo čtyřiceti kilometrů. Pěkné stoupáky,“ lebedí si. Pokud prší, osedlá rotoped, stejný model jako využívají u Flames.

Zahálet nemůže, třeba proto, že jej 11. července čeká Bike Valachy, maraton na horských kolech, jehož je hokejová hvězda tváří. „Na to se musím pořádně připravit, zintenzivním trénink,“ plánuje.

A pak už bude následovat klasika. Letní galeje na sportovní klinice v Montrealu pod vedením Karla Svobody, bratra zlatého naganského střelce. A to je dřina pověstná. Kýbl na zvratky musí být vždy na blízku, je nedílnou součástí přípravy.

„Chci na sobě makat ještě víc. Každý rok přemýšlím, co udělat, co přidat, abych se v sezoně cítil ještě líp. Tady si udělám základ a pak hurá do Montrealu,“ těší se Hudler. Ví, že bez pekelného martyria nemá šanci skvělou sezonu zopakovat.

Velký rozhovor s Jiřím Hudlerem čtěte ve středečním deníku Sport

Hudlerovi mazlíčci
Hudlerovi mazlíčci

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud