13. července 2015 • 08:30

To je oddanost! V NHL byli na dně, na přípravu přišlo 17 tisíc lidí

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Venku třicet stupňů, léto v plném proudu, v Buffalu jsou ale natěšení na hokej. I když Sabres skončili v uplynulé sezoně poslední a zažili jeden z nejhorších ročníků historie, na bitvu nováčků, která se udála v pátek, přišlo více než 17 tisíc fanoušků! Hlavním lákadlem byl Jack Eichel, americký megatalent a dvojka draftu z roku 2015.



Kdo chtěl sledovat v akci nadané mladíky a klubovou budoucnost, ten dostával varování z médií už několik dní před bitvou. Například deník Buffalo News brzy vypustil zprávu o tom, že přijít 30 minut před duelem a doufat v brzké usazení, bude téměř nemožné. V šoku z očekávané návštěvnosti byli i sami hráči. "Taková návštěva uprostřed léta, to je neskutečné," kroutil hlavou Nick Baptiste, který byl klubem draftován v roce 2013 ve třetím kole.

Hlavní tahák byl jasný, tím byl pro fanoušky Eichel. I když to vlastně není úplná pravda. Buffalo má totiž v sestavě také dvojku draftu z roku 2014 Sama Reinharta, který by měl být na NHL připraven už v další sezoně. Takže za deset dolarů za lístek celkem hodně muziky.

Většina očí přesto mířila na Eichela, jehož tým ve zlatých dresech nakonec prohrál 2:5. A účastník MS v Česku k sobě byl kritický. "Hru jsem nestíhal tak, jak bych si představoval. Na ledě jsem poslední dobou netrávil tolik času, kolik by bylo potřeba," řekl pro NHL.com osmnáctiletý hokejista, který v zápase bodoval.

Zaplněné tribuny mu ale nemohly uniknout. 17 115 diváků? To byla pro klub rekordní návštěva v tomto typu utkání. "Neuvěřitelné," zářil Eichel po zápase. "Taková návštěva v tuhle roční dobu jen ukazuje, jak skvělí fanoušci v Buffalu jsou," dodal.

VIDEO: Sestřih z utkání mladíků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud