30. září 2015 • 11:50

Frolík ukázal, že mu v Calgary můžou věřit. Ovládl kondiční testy

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šokovaní byli někteří fanoušci, překvapený byl možná i sám Michael Frolík. V létě zamířil hokejový univerzál na volný trh a tam dostal krásnou nabídku od Calgary - pětiletou smlouvu s průměrným platem 4,3 milionu dolarů. Což o to, Frolíkova kvalita je nesporná, částka je i přesto celkem vysoká - na hráče, který během osmi let v NHL nepřekonal hranici 45 bodů. Jenže odchovanec Kladna nehodlá nic ponechat náhodě a od začátku svého angažmá ukazuje, že si parádní kontrakt zaslouží.



Je to jen pár hodin, co v Calgary zveřejnili výsledky letošních kondičních testů. A ty ovládl právě český hokejista, na kterého bude u Flames upřeno mnoho očí. V přípravných duelech navíc také ukazuje svou kvalitu, ve třech posbíral hned 4 body (2+2). A vedení Flames si zatím může spokojeně mnout ruce. To je přesně ten Frolík, který bude potřeba!

V roce 2006 se sice Frolík vešel do první desítky draftu, měla z něj totiž být ofenzivní hvězda soutěže. On svůj potenciál v dresu Floridy ukázal hned v první sezoně v NHL, když nastřílel 21 gólů. Jenže pak šla jeho produkce dolů, přišel trejd do Chicaga a tam pokus udělat z českého šikuly bránícího hráče.

Michael Frolík byl největší letní posilou Calgary.Foto Reuters / Sergei Belski-USA TODAY Sports

Podařilo se, Frolík se perfektně naučil defenzivě a jeho snaha byla oceněna Stanley Cupem v roce 2013. Následoval trejd do Winnipegu a tam český reprezentant znovu dostal prostor předvést, co dokáže. Všestrannost je jeho hlavním heslem. Křídlo dokázalo zalepit jakoukoliv díru v sestavě a vždy odvedlo dobrou práci.

V Calgary tomu ale možná bude trochu jinak. Flames mají za sebou nad očekávání dobrou sezonu, za kterou mohou vděčit především velmi produktivním zadákům a útočnému triu Gaudreau - Hudler - Monahan. Poslední jmenovaný nasbíral 62 bodů, další útočník v klubové produktivitě rovnou o 28 méně. Slušná propast.

I proto možná Frolík skočil po nabídce od Calgary. Tady bude totiž mít opravdu velkou příležitost si v útoku pořádně zařádit. "Kouč Bob Hartley mi říkal, že šanci dostanu, a mluvil o tom, že má rád typy hráčů jako já,“ vykládal Frolík pro deník Sport v červenci, těsně po podpisu smlouvy.

A zatím všechno klape.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud