10. října 2015 • 18:25

Voráček jde proti Jágrovi. Pamatuju, jak jsem mu dělal řidiče, směje se

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE OD 01:00 | Nový ročník zámořské NHL odstartuje český útočník Jaromír Jágr z Floridy bitvou proti Philadelphii. Tedy týmu, jehož barvy oblékal v prvním roce po návratu z KHL. Mezitím už sice uběhly další tři sezony, Jágr má ale stále v sestavě plno přátel, v čele se současnou největší českou hvězdou Jakubem Voráčkem. Ten před dnešní bitvou na společné působení zavzpomínal.



Jágrova první sezona v dresu Philadelphie byla premiérovou v nových barvách i pro Voráčka. A vedení mužstva si pro tehdejší posilu připravilo do šatny parádní "dáreček" v podobě jeho dětského idolu.

Tihle dva bydleli ve stejné budově, dokonce spolu jezdívali na tréninky a Voráček se občas vrhl i do slavných Jágrových nočních tréninků. "Ale hlavně jsem mu pořád dělal řidiče," vzpomínal s úsměvem na tváři na dny, kdy sdílel s o sedmnáct let starším kolegou jednu šatnu.

Roky utíkají, Voráček herně stále zraje a Jágr zůstává stále stejným postrachem. Ačkoliv je zdaleka nejstarším mužem celé soutěže. "Já si myslím, že bude hrát ještě dvě sezony. Minimálně," tipuje opora Flyers délku kariéry borce, kterého v příští sezoně čekají čtyřiačtyřicáté narozeniny.

Forma Jágrovi stále nechybí. Ve čtyřech sezonách po návratu z KHL odehrál celkem 277 utkání a připsal si parádních 203 bodů. "Je úžasný. Nevidíte často někoho hrát v tomhle věku, přitom on je stále dominantní. Pořád na ledě baví a strašně špatně se brání," chválil další pamětník ze společného působení Brayden Schenn.

Velkým tématem posledních dní bylo Jágrovo prohlášení o tom, že se chystá znovu vypěstovat své legendární háro, které za ním vlálo během prvních zámořských let, když válel v Pittsburghu.

To samozřejmě vyvolalo reakce i v šatně Flyers. "V prvním zápase sezony toho asi moc neuvidíme, ale kdoví, jak to bude vypadat v duelu 82," dumá Schenn. "Hlavně si myslím, že to nebude ta černá hříva, na kterou jsme byli zvyklí. Myslím, že už tam občas projedou nějaké šediny," rýpl si Voráček.

Na společné působení stále vzpomíná rád a považuje ho za velkou zkušenost. Stejně tak obdivuje čísla, která Jágr během své kariéry dokázal pokořit. "Ale řekněme si to narovinu. Jeho život je o hokeji. Nemá přítelkyni, pokud vím, tak ani žádné děti. Do hokeje dává 100% a takhle je za to odměněn," řekl forvard pro NJ.com.

Odjez Jaromíra Jágra a Jakuba Voráčka na letiště
Odjez Jaromíra Jágra a Jakuba Voráčka na letiště

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud