26. února 2016 • 14:28

Duo zkázy zase spolu. Jágr všechno vidí, smekl terč vtipů Barkov

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

44 let? Dle případu jednoho hokejisty výjimečně produktivní věk. Jaromír Jágr v nočním zápase NHL vygeneroval úžasnou přihrávku, Florida porazila Arizonu 3:2, a svým 44. bodem v sezoně si vzal zpátky pozici nejlépe bodujícího hráče Panthers. A bude líp, Jágr má zpátky oblíbeného centra Alexandra Barkova, který jeho pas přetavil s Coyotes ve vítěznou branku.



Přesně před rokem přivábilo vedení Panthers Jágra z New Jersey a generální manažer Dale Tallon si může v soukromí své kanceláře skákat a hoblovat hlavou strop nadšením. Český útočník je nejproduktivnějším hráčem týmu a ve 44 letech je zároveň nejstarším hráčem v historii soutěže, který nasbíral více než 43 bodů za sezonu (20+24 v 57 zápasech).

Druhým nejproduktivnější šelmou týmu je Jussi Jokinem, který má o tři body a 12 let méně než Jágr, a to odehrál o tři utkání více.

Jágr je vševidoucí

Ve čtvrtek proti Coyotes nestárnoucí veterán připravil rozdílový zásah. V rohu kluziště obral o kotouč o 22let mladšího zajíčka Connora Murphyho a pak puk na zlatém tácku předložil Alexandru Barkovovi. Snadný gól, pro Barkova druhá trefa v zápase a vedení na 3:1, které Panthers přetavili ve výhru 3:2.

"Je neuvěřitelný, všechno vidí. Mně stačí jít jen před branku, přiložit hokejku k ledu a on už si mě najde," smekl finský útočník, který naskočil do sestavy po šestizápasové pauze způsobené zraněním v horní části těla.

VIDEO: Podívejte se na úžasný pas Jaromíra Jágra

Den před utkáním si Jágr z 20letého rodáka z Tampere utahoval. "Dopředu říkám, že já na něj rozhodně bruslit nebudu," hlásil v šatně Panthers tak, aby to mladý centr slyšel. "Bude se muset pořádně předvést. Protože v útoku s Vincentem Trocheckem jsem dal ve dvou zápasech tři góly. Víc k tomu nemám co říct," sdělil Jágr novinářům s cukajícími koutky.

A finský blesk hozenou rukavici zvedl, odehrál přes dvacet minut a vstřelil dvě branky. Florida ukončila šňůru šesti domácích utkání s bilancí tří výher a tří porážek.

"Byl to pro nás zápas, ve kterém jsme museli jednoznačně vyhrát," věděl Jágr, který s Floridou kraluje Atlantické divizi. Od prvního nepostupového místa do play off tým dělí deset bodů a nyní Florida vyráží na sérii pěti utkání ven. Columbus, Minnesota, Winnipeg, Colorado a Arizona, až na Avalanche všechno týmy mimo příčky zaručující účast v bojích o Stanley Cup.

"Střetneme se s těžkými soupeři, tabulka je vyrovnaná. Musíme si udržet vítěznou vlnu, protože každý okolo vyhrává," apeluje Jágr, jemuž v historickém pořadí produktivity schází už jen čtyři body na vyrovnání třetího Gordieho Howea.

"Doufám, že ještě nějaké body udělám. Chybí nám 22 utkání," uzavřel český útočník, který bodoval i ve třetím zápase po 44. narozeninách.

Jaromír Jágr na brankáře Arizony v tomto případě nevyzrál
Jaromír Jágr na brankáře Arizony v tomto případě nevyzrál

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud