8. května 2016 • 23:47

Tampa slaví postup! Palát se Šustrem si zahrají finále konference

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Tampy Bay postoupili ve druhém roce za sebou do semifinále NHL, když přehráli New York Islanders 4:0 a sérii 2. kola play off ovládli poměrem 4:1 na zápasy. V pěti utkáních uzavřeli Lightning i předchozí sérii s Detroitem a v další fázi vyřazovací části se ve finále Východní konference střetnou s lepším z dvojice Washington - Pittsburgh.



V pěti utkáních uzavřeli Lightning i předchozí sérii s Detroitem, ve finále Východní konference střetnou s lepším z dvojice Washington - Pittsburgh.

"Myslím si, že jsme se z minulého roku poučili. Tehdy jsme měli šanci několik sérií doma ukončit, ale zápas jsme si nechali utéct. Zdůrazňoval jsem spoluhráčům už v sérii proti Detroitu, abychom si to zbytečně nekomplikovali a jsem pyšný, že jsme znovu proměnili první mečbol," řekl gólman Ben Bishop, který potřeboval na svou druhou nulu letošního play off 28 zákroků.

Tampa Bay položila základ postupové výhry v rozmezí 14. až 25. minuty, kdy třemi góly zlomila bezbrankový stav. První a třetí dal švédský obránce Victor Hedman, mezitím se prosadil Brian Boyle. Pojistku přidal v úvodu závěrečné části Nikita Kučerov.

VIDEO: Sestřih utkání Tampa Bay - NY Islanders

"Nemůžete se dostat daleko, pokud nejlepší hráči nejsou vašimi nejlepšími hráči. Důkazem je výkon Victora Hedmana. On je hlavním faktorem, že jsme dnes vyhráli," uvedl trenér Jon Cooper. Hedman v celé sérii zaznamenal osm bodů za 4 góly a 4 asistence a dal zapomenout na absence dvou klíčových hráčů - kapitána Stevena Stamkose a obránce Antona Stralmana. Ani jeden z nich letos do play off ještě nezasáhl.

Naopak na druhé straně jako by se vytratil lídr týmu John Tavares. Kapitán Islanders se proti Floridě prosadil v šesti zápasech pětkrát a i v úvodním duelu s Tampou se pod výhru New Yorku podepsal dvěma body. V dalších čtyřech utkáních ale vyšel naprázdno a soupeř i díky tomu otočil sérii z 0:1 na 4:1.

"Je to brutální. Nemůžu uvěřit tomu, že je konec. Vložili jsme do toho hodně úsilí a nedosáhli cíle. Měli jsme pasáže, ve kterých jsme hráli velmi dobrý hokej, ale srazilo nás, že jsme si doma nechali utéct oba zápasy (první v prodloužení). To nás dostalo do úzkých," bědoval Tavares.

S vyřazením Islanders skončila sezona v NHL Židlickému, který v play off odehrál pět zápasů s bilancí jedné asistence a dvou kladných bodů za účast na ledě při vstřeleném a inkasovaném gólu. Devětatřicetiletý obránce ale v posledních dvou duelech chyběl. Mosteckému rodákovi zároveň končí smlouva a jeho další budoucnost v zámořské lize je otázkou.

Výsledek:

Tampa Bay - NY Islanders 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky: 14. a 25. Hedman, 19. Boyle, 45. Kučerov. Střely na branku: 25:28. Diváci: 19.092. Hvězdy zápasu: 1. Hedman, 2. Bishop, 3. Boyle (všichni Tampa Bay). Konečný stav série: 4:1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud