27. července 2016 • 13:19

Talent Vasilevskij: Lepší být dvojkou v NHL, než jedničkou v KHL

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má před sebou velkou budoucnost a moc dobře to ví. Ruský brankář Andrej Vasilevskij má také jasno v tom, že ji chce spojit se zámořskou NHL, i když supertalent zatím už druhým rokem pouze dělá dvojku v Tampě. "Lepší být dvojkou v NHL, než jedničkou v KHL," řekl dvaadvacetiletý brankář.



Ruský mistr světa roky patří k největším brankářským talentům. Záblesky svého umění už v zámoří stihl ukázat, o tom, co dovede, se moc dobře ví. Vasilevskij rozhodně není žádnou skrytou nadějí, Tampa si ho vybrala v roce 2012 hned v prvním kole a mladý gólman se brzy stihl otrkat v kleci Ufy v KHL.

Strmější cestě vzhůru brání pouze Ben Bishop, jednička Lightning. Ale není žádným tajemstvím, že klub ze státu Florida se pokouší dvoumetrového Američana zbavit. Už dlouho prý probíhají námluvy s Dallasem.

To vše je ale jen záložní varianta. Oběma brankářům po sezoně vyprší smlouva, jenže pro každého z nich to znamená něco jiného. Bishop si téměř s jistotou bude hledat nové angažmá, ale Vasilevskému končí jeho nováčkovský kontrakt a nový už má dávno podepsaný. Budoucnost s Tampou má spojenou až do roku 2020...

I proto si může s klidem dovolit tak přímý výrok. "Lepší být dvojkou v NHL, než jedničkou v KHL," řekl pro ruského žurnalistu Aivise Kalninše a doplnil, že mu nezáleží na tom, jaká nabídka přijde, hraní v Severní Americe je pro něj zkrátka klíčové.

Vasilevskij má za sebou zatím pouhých 40 utkání v základní části, ve kterých průměrně inkasoval 2,60 gólu na zápas, ale svou důležitost předvedl hlavně ve vyřazovacích bojích. V předminulé sezoně zaskakoval za zraněného Bishopa ve finále proti Chicagu, ve skončeném ročníku nahrazoval ze stejného důvodu parťáka v sérii s budoucím vítězem z Pittsburghu. V obou případech byl výtečný.

I proto trochu překvapilo předčasné červencové podepsání nové smlouvy. Vasilevskij, s potenciálem budoucí jedničky, podepsal na tři roky za 10,5 milionu dolarů. Klidně to mohl risknout, ještě rok čekat a říci si o víc. "Je tady spokojený a chtěl ukázat, že je týmovým hráčem," řekl hráčův agent pro Tampa Bay Times.

To, že mladý Rus zůstává v týmu, potěšilo i spoluhráče. "Nejsem si jistý, že jsem kdy viděl větší talent," řekl špičkový obránce Victor Hedman.

A vídat ho bude i dál, do KHL se viditelně nechystá.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud