2. srpna 2016 • 21:13

TOP 30 událostí sezony NHL: Jágr má v anketě dva "kusy", jeden je stříbrný

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sezona, která začala 7. října přetahovanou o Kanadu mezi Torontem a Montrealem a vygradovala červnovým šestým finálovým šturmem o Stanley Cup v San Jose, kde se ze čtvrté trofeje v historii radoval Pittsburgh, je fuč. Klep, klep! Nový ročník už pomalu otevírá dveře. Ještě než touš poprvé dopadne na led, server NHL.com přinesl TOP 30 událostí minulé sezony. Díky útočníkovi Floridy Jaromíru Jágrovi v ní má český hokej výrazný otisk.



První místo uzurpovali vítězové Stanley Cupu z Pittsburghu, nebylo o čem. Těžký start do sezony, vyhazov kouče a dle vedení „viníka“ pomalého rozjezdu Mikea Johnstona a následná spanilá jízda play off s nováčkem v brance Mattem Murraym zakončená ziskem stříbrného grálu po výhře 4:2 na utkání nad San Jose. To vše redaktory prestižního serveru NHL.com dostalo nejvíc.

Hned na druhou příčku ale experti umístili Jágrův odsun Bretta Hulla na čtvrté místo v historické tabulce střelců NHL. K milníku došlo pět dní po Jágrových 44. narozeninách, když dvakrát dostal puk do sítě v zápase proti Winnipegu a zaznamenal tak své 741. a 742. branky v NHL. Velký večer pro českou legendu, Panthers 21. února utavili Jets 3:1.

„Je to skvělé, ale abych byl upřímný, na rekord jsem nemyslel. Předtím jsem ve třech zápasech nehrál moc dobře, chtěl jsem si tedy teď být jistý, že mi to půjde líp,“ řekl Jágr tehdy v kabině hned po zápase. Odpovídal tradičně nevzrušeně, jako by se nechumelilo.

VIDEO: Podívejte se na Jágrův gól číslo 742


Před Jágrem už jsou Gordie Howe (801 branek) a zřejmě nedostižný Wayne Gretzky (894 zásahů).

Do žebříčku TOP 30 akcí se Jágr, který pomohl Floridě do play off 66 body v základní části, vklínil ještě jednou, i když nepřímo. Na 19. fleku sedí Jágrova inspirace P.K. Subbana, který při All Star Game v Nashvillu nasadil paruku ve stylu účesu slavného čísla 68.

Na celý žebříček TOP 30 momentů NHL se můžete podívat ZDE.

"Má skutečně skvělé vlasy, je to pěkný kluk, tam to začalo,“ šprýmoval s novináři při Utkání hvězd Subban, od konce června posila Predators. "Musel jsem hned zavolat mámě, nevěděl jsem, že mám bráchu," řehtal se pobavený Jágr, na jehož dovednosti se může celá NHL těšit i příští rok.

Jaký rekord padne tentokrát?

VIDEO: Připomeňte si show P.K. Subbana při All Star Game


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud