Adam Sušovský
8. listopadu 2016 • 14:40

Nenáviděný bitkař NHL sekl s hokejem, John Scott začal vařit pivo!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na jaře byl středem pozornosti celého hokejového světa, dokázal ztrapnit NHL a získat srdce fanoušků i hokejistů. Na utkání hvězd se mu klaněl i Jaromír Jágr, sám měl tvrdší střelu než Tyler Seguin nebo Aaron Ekblad. Teď s hokejem končí. Bitkař John Scott teď s hokejem skončil a začal vařit vlastní pivo. „Stavte se,“ vyzývá s úsměvem na Instagramu.



Pamatujete na jeho příběh? Hokejový bitkař John Scott byl v jednu chvílí nejsledovanější osobností NHL. Díky recese fanoušků drtivým způsobem vyhrál nominaci na Utkání hvězd, i když působil jen na farmě v Montrealu. Vedení soutěže jej proto vyzvalo k tomu, aby se účasti dobrovolně vzdal. On nechtěl a na exhibičním večeru zazářil tak, že se o něm točí film.

„Člověk nenávidí  prohry, ale jestli jsem někdy chtěl prohrát, tak dneska,“ prohlásil tehdy Jaromír Jágr, když proti Scottově týmu Pacifické divize prohrál ve finále. Scott byl jeho kapitánem, v dovednostních soutěžích jako ligou nenáviděný bitkař střílel tvrději než Aaron Ekblad nebo Tyler Seguin, během turnajového večera dal více gólů než Sidney Crosby a spoluhráči Taylor Hall nebo Brent Burns ho nesli z ledu na ramenou. Za nejužitečnějšího hráče večera ho tehdy fanoušci vybrali i přesto, že vůbec nebyl v trojici, pro kterou měli hlasovat.

John Scott definitivně ukončil hokejovou kariéruFoto profimedia.cz


Pro celou NHL, která se týdny předtím snažila obra z akce všemožnými způsoby vyštípat, to byla slušná fraška. O Scottovi se totiž dokonce začal natáčet i film. Tohle byly chvíle slávy hráče, kterého do poloviny minulé sezony fanoušci spíše neznali.

A teď je jeho kariéra také definitivně u konce. O obra, jenž v NHL odehrál téměř 300 zápasů a posbíral v nich dvojnásobek trestných minut, po „hvězdné“ sezoně nikdo nestál. A tak brusle pověsil na hřebík a teď o víkendu prostřednictvím Instagramu poprvé promluvil ke svým fanouškům.

34letý útočník si zvyká na život bez hokeje, chce se věnovat rodině a dětem a vrhnul se do vlastního podnikání. Ve svém domě začal Scott vařit pivo, konkrétně belgický saisson. „Stavte se,“ vzkazuje fanouškům obr, jenž jako celebrita z utkání hvězd NHL odjížděl na farmu končit kariéru v tichosti a ústraní.



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud