Miroslav Horák
9. listopadu 2016 • 11:44

Hudler je nemocný a neví se proč. Vůbec to není on, říká agent

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejprve ta lepší zpráva. Na Jaromíra Jágra mu schází jediný gól. Ta horší zní, že dosud žádný nevstřelil. Ale dost provokací, vtipkování není na místě. Jiřímu Hudlerovi není hej, za Dallas nehraje. Trápí se doma s nemocí, kterou nikdo nedokáže diagnostikovat. Podstupuje různá vyšetření a… A napjatě čeká.



Na nové štaci zvládl odehrát jen čtyři utkání, po tom posledním z 1. listopadu znovu ulehl k domácímu léčení. Oficiální verze klubu zní, že Jiřího Hudlera dusí symptomy chřipky, která se stále vrací a nehodlá se vzdát. Padají podezření na boreliózu. Jistota však žádná a o to větší nervozita se shlukuje u 32letého útočníka i kolem něj.

A to i v Dallasu, který zkraje sezony přišel kvůli pocuchanému zdraví o šest hráčů základní sestavy, včetně Aleše Hemského . Ten bude až do finiše základní fáze NHL mimo hru kvůli regeneraci operované kyčle. V jeho případě se alespoň ví, jak dlouho bude scházet.

U Hudlera? Neví se nic. O to je celá věc nepříjemnější. Pro samotného hráče i pro šéfy Stars. „Jiří se opět necítí dobře, stejně jako předtím. Teprve čekáme na výsledky testů, nezbývá než vyčkat. Pak se uvidí,“ odpovídal novinářům kouč Lindy Ruff koncem minulého týdne.

V kostce Hudlerova sága: Po dvou úvodních partiích sezony s Anaheimem a Coloradem odstupuje na marodku s virózou, v tu dobu považovanou za tuctové onemocnění. Už délka léčby v podobě dvou týdnů však zarazila. Na přelomu října a listopadu naskočil do dalších partií s Minnesotou a Columbusem, a následovala další přestávka. Jiné řešení nebylo možné.

Nejde o žádnou maličkost

Hudler se cítil vyšťavený, bez energie a jiskry. Fyzicky blízko dna. V prvním ani ve druhém „dvojzápase“ nebodoval, dokonce ani nevystřelil na branku. „Během těch druhých dvou zápasů to nebyl on. Bolela ho hlava, nebylo mu dobře,“ přiblížil Pavel Maršoun, pobočník agenta Petra Svobody, který letní posilu Dallasu zastupuje.

V tu chvíli bylo jasné, že je problém. Že tohle rozhodně nebude prkotina, kterou vyležíte pod dekou s medem v čaji. A že je třeba ji urychleně řešit.

Po řadě konzultací expertů v oboru vedení rozhodlo, že Hudler bude prozkoumán detailním způsobem. O pomoc byl požádán také profesor Pavel Kolář, schopný proklepnout a vynést pravdivý verdikt u kteréhokoli pacienta.

K bolestem hlavy se u Hudlera připojily problémy s klouby, brnění v konečcích prstů. Škála signálů dostatečně vypovídající o tom, že něco není v pořádku, zesílila.

Zainteresovaní se rozhodli, že se hráči odeberou další vzorky a ty se pošlou na specializované pracoviště v New Yorku k nejpodrobnějšímu rozboru, jaký je v dnešní době vůbec možný. Což zabere čas. „Zkouší se všechno možné,“ doplnil Pavel Maršoun.

Hovoří se rovněž o prohlídce magnetickou rezonancí, která by mohla napovědět vyloučením několika uvažovaných diagnóz. Jasněji by mohlo být v příštích dnech.

Tým Dallas Stars je pro Hudlera čtvrtou adresou v NHL, v průběhu letních prázdnin s Texasany uzavřel jednoletý kontrakt na 2 miliony dolarů. Před osmi roky se v barvách Detroitu dočkal triumfu ve Stanley Cupu, výbornou čtyřletku absolvoval v týmu Calgary, a korunoval ji loňským ziskem Lady Byng Trophy. Z Alberty pak na jaře přestoupil na Floridu.

V NHL dosud zvládl porci 680 zápasů s bilancí 161 gólů a 417 bodů. Ve čtyřech podzimních utkáních za Dallas nebodoval.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud