19. března 2017 • 22:45

Pittsburgh opěvoval Jágra, jubilant se bušil do srdce a mluvil o lásce

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednou z hvězd nedělního utkání mezi Pittsburghem a Floridou byl český útočník Jaromír Jágr. Legenda oslavila svůj 1700. start v NHL, a přestože nebodovala, vysloužila si hlasitý potlesk tribun. V průběhu první třetiny mu totiž během komerční přestávky domácí klub prostřednictvím videa poděkoval za letité a kvalitní služby. Český borec se při záběru na střídačku posadil na mantinel, zamával fanouškům a poplácal se na srdci.



Návrat Jaromíra Jágra do Pittsburghu je vždy velkou událostí a jinak tomu nebylo ani v posledním utkání, v němž Florida bojovala o důležité body. I kvůli hattricku Sidney Crosbyho nakonec prohrála 0:4. „Nemůžeme být tolik vylučovaní,“ mrzelo po utkání Jágra, který byl u dvou inkasovaných gólů.

Florida si tak zkomplikovala boj o play off, protože v konferenci ztrácí jedenáct kol před koncem na osmé místo šest bodů. Na záda jí navíc dýchá Carolina se dvěma zápasy k dobru a ve hře je také Philadelphia. I v ní strávil český útočník výraznou část kariéry, během které nasbíral v NHL už neuvěřitelných 1700 startů.

I proto zřejmě domácí klub členovi nejlepší stovky hráčů v historii NHL pogratuloval a poděkoval prostřednictvím videa na kostce. V něm mu vysekl poklonu  Mario Lemieux  a následně přišly na řadu záběry gólů a povedených akcí českého hráče.

VIDEO: Podívejte se, jak Pittsburgh gratuloval a děkoval Jaromíru Jágrovi

Rodák z Kladna se navíc rozpovídal o Pittsburghu. „Nikdy jsem si neužil tolik zábavy jako v Pittsburghu. Bylo to naprosto perfektní,“ usmíval se na videu. Po něm se na něj upřela pozornost kamer a dlouhovlasý útočník zareagoval. Posadil se na mantinel, zamával fanouškům a zabušil se na srdci, čímž vyjádřil svou náklonnost k Penguins.

„Nikdy jsem vůči Pittsburghu necítil nic špatného, vždyť mi tu dali šanci hrát NHL. Nikdy jsem neměl špatné pocity vůči organizaci, přestože tu na mě v posledních letech fanoušci bučeli při každém kontaktu s pukem,“ přiznal po utkání Jaromír Jágr.

Důvodem nespokojenosti fanoušků byl jeho návrat z KHL, kdy dal v roce 2011 přednost největšímu rivalovi z Philadelphie. Česká 68 se ovšem brání tomu, že by Pittsburgh odstavila na druhou kolej. „Nikdo nevěděl, co se tenkrát doopravdy stalo. Nemohl jsem to ovlivnit, lidé věřili tomu, co si přečetli,“ vysvětloval Jágr.

Pittsburgh vyšpehoval cestující fanklub Jaromíra Jágra

Někteří fanoušci mu v dalších letech dávali svou nespokojenost najevo. „Není to jednoduché, když něco milujete a druhá strana vás nenávidí. Je to, jako byste milovali svou ženu a ona vás nenáviděla,“ porovnával Jágr, kterému ale tentokrát fanoušci tleskali vestoje.

„Čas všechno vyléčí. Pokud ne, je to naprosto v pořádku, ale čas je vždy nejlepší léčitel. Někdy se prostě musí trpět dlouhou dobu.“ Fanoušci Penguins tak náležitě ocenili jeho stovky bodů a dva Stanley Cupy, které s jejich oblíbeným týmem získal.

Jaromír Jágr však aktuálně bojuje v barvách Panthers, které čeká tuhý boj o účast mezi nejlepší šestnáctkou mužstev a zatím k ní mají hodně daleko. Jisté však je, že se Jaromír Jágr do Pittsburghu vrátí jako Tučňák. Nejspíš ne jako aktivní hráč, ale aby se podíval, jak jeho dres stoupá ke stropu arény.

VIDEO: "Děkujeme za všechno," vzkázali Penguins Jaromíru Jágrovi

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 3. • 18:00
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
4:0
ONLINE
19. března
18:00
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 16:14. Hörnqvist, 34:15. Crosby, 36:07. Crosby, 45:00. Crosby

Hosté:

Sestavy

Domácí: M.-A. Fleury (M. Murray) – J. Schultz, Dumoulin, Cole, D. Pouliot, Ruhwedel, Streit – Sheary, Crosby (C), Guentzel – S. Wilson, Bonino, Kunitz (A) – Kessel, Cullen (A), Hörnqvist – Tom Sestito, Rowney, Kühnhackl.

Hosté: Reimer (Berra) – Demers, Yandle, Petrovic, Matheson, Pysyk, Kindl – Jágr, Barkov, Huberdeau – R. Smith, Trocheck (A), J. Jokinen (A) – Marchessault, Bjugstad, Vanek – Sceviour, MacKenzie (C), S. Thornton.

Rozhodčí

Stadion

PPG Paints Arena, Pittsburgh

Marc-André Fleury likviduje šanci Jaromíra Jágra
Marc-André Fleury likviduje šanci Jaromíra Jágra

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud