12. října 2017 • 09:26

Jágr po debutu: Za Kings hrají pořádně velcí chlapi. Jsem rád, že je to za mnou

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez bodu, ale se dvěma body. Jaromír Jágr počet svých gólů (765) a asistencí (1149) v NHL při svém nočním debutu za Calgary na ledě Los Angeles Kings nerozšířil, láteřit však nemusel. Cennou výhru 4:3 a bodík navíc vystřelil pro jeho nový klub ve druhé minutě prodloužení Sean Monahan. 45letý forvard hrající ve třetí formaci hýřil aktivitou, puk na branku ale dostat nedokázal, a to hrál i přesilové hry. "Konečně to je za mnou," ulevil si před novináři Jágr. 



Fanoušci čísla 68 se dočkali. První střetnutí na kalifornském tripu se ještě obešlo bez Jágra (Calgary zvítězilo v Anaheimu 2:0), do druhého střetnutí proti Los Angeles už ale kladenský odchovanec vyjel.

"Začátek je vždycky strašně důležitý, a my jsme vyhráli. Vždycky ale říkám, že získávat body na začátku sezony je snazší, než na jejím konci. Jsem každopádně rád, že to mám konečně za sebou, musel jsem tři utkání čekat. Teď už to bude jen lepší, v to pevně věřím," řekl v kabině po zápase v rozhovoru pro klubovou TV Jágr.

"Necítil jsem se moc dobře, nemám natrénováno, můžu se ještě hodně zlepšovat," doplnil ještě pro NHL.com své myšlenky.

S 1914 body druhý nejproduktivnější hráč v historii soutěže v předchozích osmi debutech v nových týmech zaznamenal celkově deset bodů, ale na ledě Staples Center vyšel za necelých 14 minut (13:38) naprázdno. Zapsal jen minusový bod za účast na ledě při brance Dustina Brownea. Většinu času naskakoval ve třetím útoku s Krisem Versteegem a Samem Bennettem, pár střídání si ale zkusil i s první lajnou. Kromě té první, kterou sledoval jen se ze střídačky, hrál i zbylých pět přesilových her.

"Některá střídání se nám se třetí lajnou podařila, kontrolovali jsme puk, tak bychom chtěli hrát. Ale byl to velmi těžký zápas, Los Angeles má v týmu velké hokejisty, pořádné chlapy, kteří hrají hodně do těla," vyprávěl Jágr.

Calgary v kapse s dvěma vítězstvími z posledních dvou střetnutí začalo výtečně a po osmi minutách hry vedlo 2:0. Nejprve pálil za záda Jonathana Quicka Matthew Tkachuk, druhou branku týmu a svou první v sezoně pak vstřelil Michael Frolík, který zužitkoval krásný pas Johnnyho Gaudreaua a uklízel do prázdné klece.

Domácí třemi trefami během 36. až 42. minuty otočili skóre, ale Tkachuk i s Frolíkovým přispěním zařídil prodloužení. To rozhodl v čase 61:02 Sean Monahan, Mike Smith po nule proti Ducks opět zářil a zastavil 42 střel.

"Na začátku třetí třetiny nás dostali pod velký tlak, který jsme nějak přežili. Vrátili jsme se do zápasu, Tkachuk dal důležitý gól a rozhodli jsme v prodloužení," těšilo Jágra.

Další zápas čeká Calgary v noci ze soboty na neděli, kdy Flames ve své domácí hale přivítají v kanadském derby Ottawu Senators.

"Očekávání mám velká, jinak bych sem nepřestupoval. V týmu máme hodně mladých a skvěle ofenzivně vybavených hráčů. I obránci jsou výteční, umí se hýbat s pukem. Je jen na nás, kam až se dokážeme dostat," ukončil povídání Jágr.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Los Angeles vs. Calgary

Góly

Domácí: 35:44. Kopitar, 40:14. D. Brown, 41:58. D. Brown

Hosté: 03:56. Tkachuk, 07:47. Frolík, 50:59. Tkachuk, 61:02. Monahan

Sestavy

Domácí: Quick – Doughty (A), Forbort, Folin, Muzzin, Fantenberg, MacDermid – D. Brown, Kopitar (C), Iafallo – Toffoli, J. Carter (A), Pearson – Cammalleri, Kempe, Andreoff – Lewis, N. Shore, Clifford.

Hosté: M. Smith – D. Hamilton, Giordano (C), Hamonic, Brodie, Stone, Bartkowski – Ferland, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk – Jágr, S. Bennett, Versteeg – Brouwer (A), Stajan, T. Glass.

Rozhodčí

F. St. Laurent, G. Rank – B. Murphy, B. Mills.

Stadion

Staples Center, Los Angeles

Návštěva

18 320 diváků

Matthew Tkachuk si v závěru zápasu dovoloval na brankáře Quicka a byl okamžitě ztrestán
Matthew Tkachuk si v závěru zápasu dovoloval na brankáře Quicka a byl okamžitě ztrestán

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud