18. října 2017 • 19:05

To má být náhrada za Pavelce? Jednička Jets je na dně statistik

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest zápasů mají za sebou hokejisté Winnipegu a jejich úspěšnost je v tuto chvíli padesátiprocentní. Ucházející start do nové sezony. Co je horší, je to, že jejich očekávaná jednička Steve Mason zatím nevyhrál žádný ze tří zápasů, do kterých naskočil. V průměru gólů na zápas je nejhorší v lize a v procentuální úspěšnosti je druhý od konce. To má být náhradník za Ondřeje Pavelce?



Působení Masona v barvách Jets by zatím hezky mohl ilustrovat gól, který nejlepšímu nováčkovi roku 2009 vstřelil v úterý Lukáš Sedlák z Columbusu. I když on si ho vlastně devětadvacetiletý brankář tak trochu dal sám. Rozjetý forvard Blue Jackets nahazoval z minusového úhlu a gólman si kotouč srazil do sítě. Hosté vedli 4:1, Winnipeg už se z téhle jámy nevyhrabal.

Na Masona se všechny góly z utkání hodit nedají, stál proti němu navíc rozjetý tým, který zažívá jeden z nejlepších sezonních rozjezdů své historie, nicméně i tak jsou výkony největší letní posily zatím zklamáním. Bývalý brankář Philadelphie měl přinést do brány mužstva klid a zkušenosti. To proto, že mladý Connor Hellebuyck zatím jevil známky nevyspělosti a jeho výkony byly zvlášť na konci posledního ročníku plné výkyvů.

VIDEO: Takhle Sedlák překonal v úterý Masona

Jenže zatímco o pět let mladší Hellebuyck všechny tři své zápasy letos vyhrál, Mason, jehož roční příjem je 4,1 milionu dolarů (téměř jednou tolik než Hellebuyckův) pomyslné W do tabulky ještě nepřidal. Navíc jeho čísla jsou katastrofální. Průměrně inkasuje 5,96 branky na zápas a jeho procentuální úspěšnost je 84,6%.

„Kdykoliv dostanete čtyři branky během jedné třetiny, je něco špatně," vykládal po úterní bitvě Mason a připomněl nepovedenou druhou část hry. „Vážně to nebylo dobré," mrzelo brankáře, který i tak pochytal celkem 34 střel.

Těšit ho mohlo to, že se ho zastal kouč Paul Maurice, který si myslí, že jeho maskovaný muž dělal, co mohl. „Ale my jsme mu dneska nedali šanci, aby nám ten zápas pomohl vyhrát," vysvětloval kouč pro CBC.

Odborníci zatím novou tvář v brankovišti Jets moc nehaní, zkušeného gólmana naopak spíš brání a věří, že jeho výkony půjdou nahoru. Rozhodnutí zařadit Kanaďana do hry před Hellebuycka, jenž na ledě vypadá lépe, považují za normální krok.

Jenže když Mason naskočil do prvních dvou utkání sezony byli Jets otřesní a schytali 13 branek. S Hellebuyckem v následujících třech bitvách inkasovali jen pětkrát, ale když se včera vrátil Mason, bylo to znovu pět branek, ale jen za 60 minut...

Kdo se tedy objeví v kleci v pátek proti Minnesotě zůstává ve hvězdách...

Brankářské statistiky NHL:

Průměr gólů na zápas:

1. Crawford (Chicago) - 1,39
2. Bobrovskij (Columbus) - 1,48
3. Bishop (Dallas) - 1,49
...
42. Domingue (Arizona) - 4,55
43. Lehtonen (Dallas) - 5,00
44. Mason (Winnipeg) - 5,96

Procentuální úspěšnost:

1. Crawford (Chicago) - 96,0%
2. Neuvirth (Philadelphia) - 95,6%
3. Bobrovskij (Columbus) - 95,2%
...
42. Brossoit (Edmonton) - 85,4%
43. Mason (Winnipeg) - 84,6%
44. Lehtonen (Dallas) - 81,3%

 

Michael Frolík přidělává práci brankáři Masonovi z Winnipegu
Michael Frolík přidělává práci brankáři Masonovi z Winnipegu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud