31. října 2008 • 14:29

Shanahan si hledá nový klub

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nehodlal čekat dál. Ve svém věku by si to devětatřicetiletý Brendan Shanahan už ani nemohl dovolit. Definitivně opouští Rangers a začal přijímat nabídky od jiných týmů.



Klub z Manhattanu jde cestou omlazování, po Jágrovi nechali odejít dalšího veterána.

Kanadský útočník se 1. července stal volným hráčem, od té doby denně trénoval sám a čekal, že mu Rangers nabídnou novou smlouvu. Přál si to.
Ale i když byl generálním manažerem Glenem Satherem stále ujišťován, ať vydrží, návrh kontraktu nepřicházel.

Tak zvedl telefon a cinknul svému agentovi Ricku Curranovi...] „Doteď měl instrukce říkat zájemcům, že chci zůstat v Rangers a nepřijímám žádné nabídky. To už neplatí,“ přiznal Shanahan listu NY Post.

Nejdražší je Toronto>>>

Minulé pondělí mu Sather tvrdil, že má být v klidu a ještě týden vydržet. Ale nic. Neozval se. „Nevypadalo to, že by se něco mělo změnit. A ani nic nenasvědčovalo, že by se tak mělo brzy stát,“ vysvětlil kanonýr. „Nechtěl jsem, aby kvůli mně bylo nějaké drama. Rick prostě Glenovi v úterý vyřídil, že už nemůžu dál jen trénovat.“

O práci se Shanahan určitě bát nemusí. I když mu v lednu bude už 40 let, stále to je střelec k pohledání. V minulém ročníku se trefi l třiadvacetkrát, celkem dal za svou kariéru už 650 gólů. A to ho řadí na 11. místo historických tabulek NHL. Už v létě se po něm poptávali v Montrealu, Vancouveru, ale i v jeho bývalém působišti v Detroitu.

„Ale popravdě, vůbec nevím, co teď můžu očekávat,“ přiznal sám útočník.
Rangers jeden z jejich lídrů opouští po dvou letech. Potichu a zadním vchodem. Bez famfár a potlesku za dvaapadesát branek a 108 bodů, kterými tu během 140 zápasů pomohl týmu pokaždé do druhého kola play off . „Ničeho nelituju. Zažil jsem tu hodně pěkných věcí,“ prohlásil.

Na Sathera prý ani není naštvaný. „ To ne. Vždycky se ke mně choval čestně. Necítím žádnou hořkost. Prostě to nevyšlo,“ tvrdil Shanahan. „Teď se hlavně těším, až zase budu hrát. I když to bude někde jinde...]“

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud