6. prosince 2009 • 12:08

DiPietro se po roce opět postavil do brány

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký brankář New Yorku Islanders Rick DiPietro se po téměř roční pauze vrátil do hokejové branky. V sobotním utkání nižší soutěže AHL odchytal dvě třetiny za farmářský celek z Bridgeportu a pomohl k vítězství 7:3.



"Byl jsem nervózní, je to opravdu dlouho, co jsem hrál poslední ostrý zápas. Spoluhráči byli skvělí a pomohli mi. Ale je přede mnou ještě hodně práce," poznamenal osmadvacetiletý Američan, kterého si Islanders před čtyřmi roky v New Yorku zavázali rekordní smlouvou na 15 let za 67,5 milionu dolarů.

V zápase Bridgeportu proti Springfieldu pustil DiPietro tři góly a po 40 minutách vystřídal. Ve farmářském celku by měl odchytat ještě několik utkání, než se přidá ke dvojici brankářských veteránů Dwayne Roloson - Martin Biron, kteří ho v týmu Islanders zastupují.

"Samozřejmě jsem nečekal, že se při zápase budu cítit, jako kdybych hrál naposledy před týdnem. Až při utkání načerpáte ten správný cit pro hru. Ale dnešek byl pro mě velkým dnem a doufám, že to bude pokračovat správným směrem," dodala jednička draftu z roku 2000.

Talentovaný americký brankář nastoupil naposledy za Islanders proti Phoenixu 2. ledna letošního roku, od té doby se potýkal s problémy s levým kolenem, které měl krátce předtím operované. Během posledních dvou let se podrobil chirurgickému zákroku na obou kolenech a obou kyčlích.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud