20. května 2012 • 19:02

Bronz má pro nás cenu zlata, řekl v reprezentaci se loučící Nedvěd

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Své první mistrovství světa si zahrál ve věku, ve kterém už mnoho hokejistů pověsilo brusle na hřebík. Stále skvělý Petr Nedvěd dlouho nemohl nastoupit za svou rodnou zemi, v této sezoně mu ale pravidla Mezinárodní hokejové federace dovolila reprezentovat Českou republiku a kapitán Liberce vybojoval pro svou zemi historický bronz.



"Pro mě je to asi definitivní konec, co se týká reprezentace. Samozřejmě, že jsem šťastný, že jsme alespoň urvali bronz. Pro nás má cenu zlata," řekl Nedvěd České televizi po zápase o třetí místo, ve kterém národní tým vydřel výhru nad Finskem 3:2.

"Byl to hodně těžký zápas. Po včerejšku, kdy jsme si věřili, že přejdeme přes Slováky, se nám těžko usínalo. Ještě dnes ráno jsme měli problémy, ale když jsme přišli do kabiny, tak jsme to ze sebe shodili, podali jsme vynikající výkon a porazili tým, který měl velké šance získat tady zlato," zhodnotil zkušený centr, jenž odehrál v NHL před tisíc zápasů, poslední utkání v sezoně.

Český tým vstřelil všechny branky Finsku už v první třetině, v závěrečné části pak musel čelit velkému náporu soupeře.

"Už jsme jen bránili a to se nám podařilo. Po gólu v přesilovce měli Finové ještě dostatek času, aby vyrovnali, ale měli jsme trochu štěstíčka, ustáli jsme to a máme bronz," pochvaloval si Nedvěd.

Šťastný Petr Nedvěd s cenou za třetí místo na světovém šampionátu
Šťastný Petr Nedvěd s cenou za třetí místo na světovém šampionátu

Sázka na defenzivu podle něj souvisela i s faktem, že reprezentace vedla o dvě branky.

"Nemělo cenu pouštět se do nějakého hurá hokeje, nepotřebovali jsme góly tolik jako Fini. Snažili jsme se betonovat ve středním pásmu a nedat jim žádnou šanci zadarmo," řekl Nedvěd a vyzdvihl výkon brankáře Jakuba Štěpánka.

"Byl to jednoznačně náš nejlepší hráč. Podržel nás a dal nám šanci, abychom nějaký gól vepředu dali," dodal Nedvěd.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud