2. května 2015 • 11:29

Malíček není zlomený, ale bolí. Proti Lotyšsku by Jágr měl naskočit

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První zápas na domácím mistrovství světa proti Švédsku Jaromír Jágr nedohrál, v sobotu proti Lotyšsku (20:15) by měl ale nastoupit. Z utkání odstoupil po bolestivém úderu do levého malíčku, který měl zlomený už na šampionátu ve Vídni před deseti lety. „Rentgen ale ukázal, že zlomený teď není. Je to bolestivé, ale měl by nastoupit,“ řekl v sobotu v poledne lékař reprezentace Tomáš Vyskočil.



Jágr z utkání proti Švédsku odstoupil v závěru třetí třetiny a do hry už se nevrátil ani v prodloužení. Hned po zápase s lékařem zašli na rentgen, který je k dispozici přímo v O2 areně. Ten zlomeninu neprokázal.

„Má to nateklé, a jestli bude potřeba nějaká speciální úprava rukavice, se ukáže až během dne podle toho, jak to bude cítit. Když jsme spolu ale ráno mluvili, tak už říkal, že je to dobré, večer by měl nastoupit,“ dodal Vyskočil.

Malíček může být náchylnější i kvůli deset let staré fraktuře, se kterou mistrovství dohrál a nakonec s týmem získal zlato. Navíc s ním měl problémy i během této sezony na Floridě.

„Může být kvůli té operaci trošku bolestivější. Hned při utkání to oteklo a při tom, když držel hokejku, tak ho to bolelo. Zkusil dvě tři střídání, ale nešlo to,“ popsal Vyskočil.

Existuje však riziko, že se soupeři na Jágrův malíček zaměří, aby českého útočníka rozhodili. „Důležité je, že to není zlomené. Bude záležet, jak se s tím Jarda popasuje, věřím, že to bude v pohodě. Je pravda, že malíček je oteklý, ovšem věřím, že to až takový problém nebude,“ pravil asistent trenéra Jaroslav Špaček.

Hašek po zápase se Švédy: Trenérům musely vstávat vlasy hrůzou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud