2. května 2015 • 15:13

Průzkum pro Sport k MS v hokeji: Jágr potěšil tři čtvrtě národa

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři čtvrtiny Čechů vítají, že se na domácím hokejovém šampionátu představí legendární Jaromír Jágr, a téměř třicet procent lidí věří, že zlato zůstane v Praze. Vyplývá to z výsledků internetového výzkumu, který pro deník Sport připravila agentura SANEP na reprezentativním vzorku 2521 respondentů.



Češi považují za největšího favorita domácího světového šampionátu Kanadu, ale věří i domácím hokejistům, kteří v internetovém průzkumu agentury SANEP zaostávají za kolébkou hokeje o pouhých osm desetin procenta. S odstupem třetí je Rusko. Naproti tomu Slovákům Češi příliš nevěří, na zlato je tipuje pouhých 1,5 procenta respondentů průzkumu.

Téměř 30 procent lidí doufá, že český tým vybojuje zlato, 17,2 % se naopak obává, že skončí už ve čtvrtfinále. A jedno a půl procenta pesimistů předpovídá, že domácí favorit nepostoupí ze skupiny.

Sanep SanepFoto Sanep
Plných 36,4 procenta českých respondentů je přesvědčeno, že mistrovství světa v Praze a Ostravě je největší mezinárodní událostí, která se letos v Česku koná. Dalších skoro čtyřicet procent lidí se k tomuto názoru přiklání, ti zaškrtli odpověď „spíše ano“.

Lidé pořád vidí třiačtyřicetiletého Jágra jako hlavní oporu týmu. S jistotou tak odpovědělo víc než 50 procent respondentů, dalších pětadvacet procent odpovědělo „spíše ano“. Za hlavního tahouna týmu už ho ale považuje „jen“ 21,2 procenta, naopak 18 procent Čechů si myslí, že tuto roli by už měl přenechat jiným. 4,5 procenta Čechů pak soudí, že už by neměl ani hrát.

Výzkum agentury SANEP se dotkl i aféry reprezentačního kouče Vladimíra Růžičky , který byl krátce před šampionátem obviněn Miroslavem Palaščákem z toho, že od něj přijal 500 tisíc korun za to, že se v hokejové Slavii postará o jeho syna. Případ vyšetřuje policie.

Podle 26,56 procenta Čechů je správné, že Růžička zůstal v roli kouče národního týmu i po tomto obvinění, věří, že celá akce byla na něj připravená. 34,9 procenta lidí je také rádo, že zůstal, nicméně doufá, že oblíbený trenér prokáže po šampionátu svou nevinu. Víc než 10 procent respondentů soudí, že se měl funkce vzdát, pět procent si myslí, že měl být odvolán.

GALERIE | Podívejte se na výsledky průzkumu

Výzkum agentury SANEP pro deník Sport o MS
Výzkum agentury SANEP pro deník Sport o MS

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud