3. listopadu 2015 • 11:14

Růžička o novém nároďáku pod Vůjtkem: Nebudu to sledovat

Autor: mir, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po mistrovství světa v Praze a Ostravě odstoupil z pozice trenéra reprezentace. Kvůli propírané a stále neuzavřené aféře z dob fungování ve Slavii Vladimír Růžička předčasně ukončil svazové angažmá. Nyní přichází první akce od té doby, již s novým vedením. Karjala Cup. S Růžičkou u televize? Ani náhodou.



„Nebudu to sledovat,“ prohlásil rezolutně předchůdce Vladimíra Vůjtka . A důvod? „V Chomutově se budeme starat sami o sebe,“ zazněla reakce. „Chvilku si orazíme a pak do toho zase šlápneme. Na suchu i na ledě. Připravíme se na to, abychom hned v prvním zápase po pauze s Vítkovicemi uspěli,“ nezajímá kouče nic jiného.

Růžička si zatím nevede se svými Piráty vůbec špatně, s mužstvem se drží na pozici zajišťující předkolo play off. Ale pozor, poslední výsledky a výkony nestály zrovna za moc. „V každém případě v desítce chceme zůstat. Na druhou stranu, vidíme, jak se zezdola na nás tlačí. Nám nezbývá než se soustředit na každé jednotlivé kolo, nemůžeme se dívat dál,“ vysvětluje trenér.

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice - Piráti Chomutov 4:1
Video se připravuje ...

Ten má v týmu mnoho hráčů, se kterými se zná ještě z dob trénování v pražské Slavii. Mužstvo má tedy svou vlastní tvář a identitu, kterou mu protřelý kouč vštěpil.

V čele týmového bodování jsou reprezentanti Roman Červenka a Michal Vondrka, kteří ale po výborném vstupu do sezony trochu uvadli a Růžička se dokonce odhodlal k jejich rozdělení. „Jednou jsem je dal od sebe, což nám pomohlo vyhrát zápas s Plzní, netvrdím, že to neudělám znovu. Rozhodně nejsem příznivcem toho nastavit zkraje sezony čtyři pětky a hrát to s nimi do konce. Občas je třeba to oživit,“ myslí si Růžička.

S Chomutovem v tuto chvíli drží desáté místo v tabulce, s jediným bodem ztráty na posledního finalistu z Třince a s tříbodovým mankem na nadupanou Kometu. Přesto není úplně spokojený, Růžičku stále mrzí, že jeho parta nemá bodů o trochu více.

Extraligu teď čeká reprezetnační pauza a ve vzduchu visí otázka možných posil. „Ale teď nechci předbíhat,“ zůstal tajemný Růžička. A co třeba příchod Jana Hejdy, který je stále bez agnažmá, oslovil ho kouč? „Zatím ne. Ale uvidíme...“

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud