Adam Sušovský
9. května 2016 • 11:03

Trenéři odkryli karty. Na Švédy s Francouzem, hovoří o posilách z NHL

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MOSKVY | V den zápasu odkryli karty, Češi večer nastoupí proti Švédům s Pavlem Francouzem v bráně: „Hlavní důvod byl přípravný zápas. Shodli jsme se, že když mu vyšel, nebudeme nic měnit,“ řekl asistent Josef Jandač a připomněl deset dní starou výhru 7:1 ve Znojmě. Utkání a přímý boj o první místo ve skupině začíná v 19:15 (ČT Sport).



Tajemství odhaleno! Trenéři hokejové reprezentace po ranním rozbruslení odkryli karty, které až dosud tajili: Do branky Čechů se večer proti Švédům postaví Pavel Franccouz. Hlavní roli v těžkém rozhodnutí prý sehrál fakt, že gólmanovi Čeljabinsku vyšel před deseti dny přípravný zápas proti stejnému soupeři. S Francouzem v bráně Češi porazili Švédy ve Znojmě vysoko 7:1.

„Byl to hlavní důvod. Byli jsme po prvních dvou zápasech spokojeni s výkony obou, ale shodli jsme se, že když mu (Francouzovi) vyšel zápas se Švédy, nebudeme to měnit,“ prozradil Jandač po ranním rozbruslení.

Češi strávili na ledě půlhodinu, na ledě se sešli všichni. Připraven do zápasu je tedy i David Pastrňák , který včerejší trénink kvůli drobnému zranění vynechal.

"Měl jsem volno, ale dneska jsem byl na ledě. Cítím se v pohodě, dnes je to hodně lepší! Bylo to menší zranění, je to trošku starší, ale nic vážného. Hráli jsme dva zápasy ve dvou dnech, možná i to hrálo roli,“ řekl Pastrňák, který nastoupí znovu v elitní formaci. Češi žádné změny v sestavě nechystají.

MS v hokeji 2016: Se Švédy mají Češi negativní bilanci
Video se připravuje ...

Před dvěma týdny Češi sehráli se stejným soupeřem dva zápasy ve Znojmě. Jeden prohráli 2:7, druhý vyhráli 7:1. „Nechci předjímat, ale tak divoké to asi nebude,“ tuší Jandač.

Trenéři sondují NHL

Vývoj sérii play off NHL jde trenérům reprezentace na ruku. V noci na dnešek po čtyřech prohrách v řadě skončila sezona pro New York Islanders. Tým, v kterém působí i český obránce Marek Židlický, nestačil na favorizovanou Tampu a prohrál 1:4 na zápasy. Trenéři národního týmu zvažují, že kontaktují zkušeného zadáka. "Zatím jsme se nespojili, ale zvažujeme to," řekl po ranním rozbruslení trenér Josef Jandač (Více o Židlickém čtěte ZDE>>>).

Podle slov bývalého kouče Sparty zároveň sledují vývoj dalších sérii druhého kola Stanley Cupu, zda vypadnou Radek Faksa a Aleš Hemský. "Zvažujeme ty možnosti, ještě čekáme na situaci s Dallasem, potom uvidíme," řekl novinářům asistent trenéra Josef Jandač.

Stars prohrávají v sérii se St. Louis 2:3 na zápasy a v noci na úterý se představí na ledě Blues. Zástupci reprezentace podle Jandače s Faksou i Hemským komunikovali. "Byli jsme v kontaktu s oběma," dodal. 

Předpokládaná sestava proti Švédsku
Francouz – Jeřábek, Jordán , Šimek, Kolář, Kempný , Kundrátek, Doudera – Pastrňák, Plekanec , Červenka – Řepík, Kovář, Birner – Kašpar , Kousal, Zohorna – Jarůšek, Koukal, Filippi – Zaťovič

Více o MS v hokeji 2016 čtěte ZDE>>>

Devátého května se v Moskvě ve velkém stylu slavil Den vítězství
Video se připravuje ...

 

Pavel Francouz dostává první gól
Pavel Francouz dostává první gól

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud