26. dubna 2017 • 09:24

Žádné fanzóny! Pařížská část hokejového MS je kvůli bezpečnosti ruší

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zpřísněná bezpečnostní opatření ve Francii po sérii teroristických útoků se dotknou i nadcházejícího hokejového mistrovství světa. Pořadatelé pařížské části šampionátu, ve které se představí i česká reprezentace, se rozhodli zrušit tradiční fanouškovské fanzóny v okolí arény.



"Francouzi se rozhodli plánované fanzóny zrušit, úřady se rozhodly jejich povolení stáhnout. Kolem arény se toho bude dít jen velmi málo," uvedl prezident Německé hokejové federace Franz Reindl pro agenturu DPA.

Poslední teroristický útok se v Paříži odehrál minulý týden, kdy byl v centru města na třídě Champs-Élysées zabit policista a zraněni další dva policisté a zahraniční turistka. Po útocích islamistů bylo ve Francii zabito podle DPA již více než 230 osob.

Zvýšená bezpečnostní opatření budou panovat i v Kolíně nad Rýnem, kde se vedle základní části a čtvrtfinále uskuteční také semifinále a medailové boje. "V podstatě se ale bude jednat o standard z pohledu mistrovství světa," uvedl Reindl.

Světový šampionát se v Paříži a Kolíně nad Rýnem uskuteční od 5. do 21. května. Češi se ve francouzské metropoli postupně utkají s Kanadou, Běloruskem, Finskem, Norskem, Slovinskem, Francií a Švýcarskem.

Radko Gudas: Táta má samý bronz, chci lepší medaili z MS než on
Video se připravuje ...

Kindl o Jágrovi: Dělal rozruch kamkoliv jsme přijeli, zážitek být s ním v jednom týmu
Video se připravuje ...

Voráček: Přijít o céčko kvůli Plekancovi nevadí. Je načase udělat medaili
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud