8. února 2016 • 19:41

Krejčího nadchly změny v reprezentaci: Růča je člověk na svém místě

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Bostonu David Krejčí je spokojený se změnami v národním týmu, který v září na Světovém poháru v Torontu povede Josef Jandač. Jeden z potenciálních lídru mužstva si pochvaluje především zapojení bývalých reprezentantů Martina Ručinského a Václava Prospala. „Oba jsou ve věku, kdy k nám nebudou mít názorově daleko, můžeme se v klidu bavit úplně o všem,“ říká Krejčí v exkluzivním komentáři pro deník Sport.



Martin Ručinský bude v novém týmu generálním manažerem. „Jsem rád, že u toho v Torontu bude. Vím moc dobře, co pro český hokej vykonal, a navíc se s ním znám, hráli jsme spolu i golf. Je to správný chlap a člověk na svém místě. Určitě toho pro úspěch udělá tolik jako v době hráčské kariéry,“ tvrdí David Krejčí.

Podobně to vidím i s Vencou Prospalem. V NHL měl výbornou kariéru, hokeji musí hodně rozumět,“ pokračuje hvězdný centr Bostonu. Prospal bude na Světovém poháru jedním z Jandačových asistentů.

Mám z toho fajn dojem, věřím, že nám to dohromady bude fungovat. Co tak vím z doslechu, nové tváře přivítala i řada dalších českých kluků v NHL. Samozřejmě že až čas ukáže, jak to budou oba zvládat. Start je to však pozitivní,“ dodává.

Krejčí se také vrátil ke slovům trenéra Jandače. „Pan Jandač do médií prohlásil, že je rozdíl, když hráčům NHL zavolá on, nebo Martin Ručinský. Když se nad tím zamyslím, něco na tom je,“ říká.

„K Růčovi my hráči máme bližší vztah než třeba nyní k panu Vůjtkovi. S Martinem se asi pobavíme v soukromí o více věcech. Na druhou stranu, pokud mi zavolá pan Vůjtek, taky mě to potěší, je to prostě trenér reprezentace,“ vysvětluje svůj postoj.

Zkušený útočník také prozradil, že první kontakt mezi ním a Ručinským už proběhl. „Růča mi nedlouho po svém jmenování volal, probírali jsme, jak to bude fungovat během léta s přípravou a podobně. Dozvěděl jsem se, že máme kemp v Pittsburghu a že jsou v plánu i nějaké přípravné zápasy. Nominaci jsme spolu neřešili, ale byl to příjemný telefonát.“

Světový pohár přijde až v září, ale těším se moc. Jakmile se objevíte v nominaci, máte na 99 procent jistotu, že se turnaje dočkáte, protože je před sezonou a měl byste být zdravotně fit,“ zakončuje Krejčí.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud